Hronika

Čađo: Nisam učestvovao u saobraćajnoj nesreći

Čađo: Nisam učestvovao u saobraćajnoj nesreći
Čađo: Nisam učestvovao u saobraćajnoj nesreći

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske /RS/ Stanislav Čađo izjavio je danas da nije učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je prošle godine u Banjaluci poginuo Nikola Đurović.

"Najblaže rečeno, gnušam se na spekulacije u pojedinim medijima u kojima se dovodim u određenu vezu sa tom saobraćajnom nesrećom. Lice koje je izazvalo nesreću priznalo je počinjenje djela, a na licu mjesta je bilo mnogo svjedoka koji mogu da potvrde da li je bilo zamjene vozača", rekao je Čađo novinarima.

On je istakao da je žalosno što neki ljudi zloupotrebljavaju nesreće i tragedije kako bi se bavili spekulacijama.

"Advokat porodice Đurović je od mene tražio da sa njima razgovaram, ali iz određenih razloga tog advokata nisam želio da primim. Porodicu sam uputio da se obrate direktoru Policije Republike Srpske Gojku Vasiću i još jednom ih pozivam da to urade“, dodao je Čađo.

On je naveo da su urađene i dodate DNK analize koje su dostavljene nadležnom tužilaštvu.

"Policija je profesionalno uradila uviđaj, a pozivam nadležno tužilaštvo da se izjasni, jer sve prevazilazi svaku vrstu civilizovanog ponašanja", rekao je Čađo.

On je napomenuo da bi Vasić naredne sedmice trebalo da održi sastanak sa porodicom Đurović i da nema nikakav problem da prisustvuje tom sastanku. 

Nikola Đurović /21/ podlegao je usljed teških povreda koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći 21. augusta 2011. u banjalučkom naselju Rakovačke Bare.

Roditelji Nikole Đurovića zatražili su krajem jula ove godine da se otkrije istina o pogibiji njihovog sina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije