Hronika

Četiri mjeseca robije za navođenje na prostituciju

Četiri mjeseca robije za navođenje na prostituciju
Četiri mjeseca robije za navođenje na prostituciju

BANJALUKA - Banjalučanin Miodrag Miljević pravosnažno je osuđen na četvoromjesečni zatvor u Vrhovnom sudu RS zbog navođenja i podsticanja dvije djevojke na prostituciju.

Ovim je Vrhovni sud RS potvrdio prvostepenu presudu banjalučkog Okružnog suda, a koja je izrečena prije četiri mjeseca.

Prema ovoj presudi, Miljević je optužen da je kao recepcionar banjalučkog motela "Meriot" od 2011. do 2012. godine podsticao i navodio dvije Banjalučanke da pružaju seksualne usluge za novac.

Miljević je na zahtjev gostiju pomenutog motela, ali i drugih osoba, kontaktirao sa djevojkama radi pružanja seksualnih usluga.

Poslije pristanka djevojaka, upućivao ih je na dogovorena mjesta uz obećanje da će im te usluge biti naplaćivane. Nakon toga, Miljević je u više navrata zahtijevao i uzimao od djevojaka novčanu naknadu od deset do pedeset KM.

Miljević je uhapšen zajedno sa kolegom po struci u hotelu "Talija" Miodragom Regodićem i Milanom Ivankovićem, vlasnikom picerije "Del kapo".

Ivankovića i Regodića terete za organizovanje prostitucije u banjalučkim hotelima u kojima su djevojke, među kojima ima maloljetnica, za novac pružale seksualne usluge kontroverznim banjalučkim biznismenima.

Djevojke su za usluge dobijale 100 evra po satu, ukoliko su to radile u Banjaluci. Tarifa je bila veća za usluge izvan grada.

Obojica su priznala krivicu i nakon zaključenja sporazuma sa Specijalnim tužilaštvom RS izrečena im je i presuda. Ivanković je osuđen na šest mjeseci zatvora i obavezan je da vrati protivpravno stečenu korist od oko 130.000 maraka. I Regodić je osuđen na istu kaznu zatvora, ali je i obavezan da plati 1.000 maraka kazne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije