Hronika

Danilović prije ubistva funkcionerke Srbije sa djevojkom mirno pio kafu

Danilović prije ubistva funkcionerke Srbije sa djevojkom mirno pio kafu
Danilović prije ubistva funkcionerke Srbije sa djevojkom mirno pio kafu

JEZERO - Mladen Danilović (30) iz Đumezlija, kod Jezera, u petak oko tri časa u svadbenom salonu "Apolon" u Prisoju greškom je ubio Biljanu Paić (40), pomoćnika predsjednika opštine Vrbas u Srbiji i majku troje djece, nakon čega se ubio!

Danilović je naoružan lovačkim karabinom ušao u  "Apolon" i popeo se na sprat, gdje su smještene sobe za goste. Nakon što je provalio u sobu u kojoj je inače spavala Bojana, njegova djevojka, Danilović je ispalio hitac prema krevetu.

Umjesto Bojane, hitac je pogodio Paićevu i ubio je na mjestu. Danilović je zatim izašao iz sobe i pucao sebi u glavu.

Ubica, za koga svi mještani Jezera i okolnih sela imaju samo riječi hvale, bio je u vezi sa Bojanom, ali su se nakon Nove godine posvađali i zapali u loše odnose.

Nekoliko časova prije tragedije, koja je šokirala Jezero, RS i Srbiju, Danilović i Bojana viđeni su u obližnjem kafiću kako sasvim mirno razgovaraju i piju kafu. Šta se u međuvremenu dogodilo, nikom nije bilo jasno.

"Nezavisnim" je potvrđeno da se Paićeva, inače predsjednica partije Jedinstvena Srbija u Vrbasu, sa dvojicom kolega iz opštine nalazila u posjeti jugozapadnom dijelu RS.

Odsjeli su u svadbenom salonu "Apolon", vlasništvo Dušana Šaina, načelnika  Jezera. Povod njihovog dolaska bilo je uručivanje pozivnica kolegama u RS povodom susreta Krajišnika sa ovih prostora, a koji je trebalo da bude održan u Vrbasu.

Izvor "Nezavisnih" blizak istrazi ispričao je da su sobu u kojoj je Paićeva zaspala uoči tragedije inače koristile konobarice zaposlene u svadbenom salonu, među kojima i Bojana, inače prava "meta" ubistva u režiji Danilovića.

Zaglušujuće pucnje iz susjedne sobe slušale su preplašene konobarice, a nakon što je pucnjava utihnula, Bojana i drugarice izašle su ispred i vidjele stravične prizore.

Prvi je bilo beživotno tijelo Danilovića, okrvavljene glave, a po ulasku u sobu i tijelo Paićeve. Preplašene konobarice odmah su pozvale policiju, koja je u petak do kasnih poslijepodnevnih časova obavljala uviđaj.

"Najvjerovatnije je da su se Danilović i Bojana ponovo posvađali i da je to ovoga puta bilo mnogo gore nego ranije. Mladen je otišao kući po oružje, zatim u 'Apolon', i to u namjeri da ubije Bojanu, ne znajući da ona ne spava u istoj sobi kao i ranije", ispričao je izvor blizak istrazi.

"Poznavao sam Danilovića i bio je dobar mladić. Nikada ne bih mogao pomisliti da će počiniti ovako nešto", gotovo jednoglasno su pričali mještani.

"Nezavisne" su uspjele da stupe u kontakt sa Bojanom, koja nam je u kratkom  telefonskom razgovoru kazala da nije u stanju da razgovara.

"Stvarno ne mogu pričati", kazala je ona, a po njenom glasu se moglo zaključiti da plače.

Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije, šokantno ubistvo majke troje djece i predsjednice ove partije u Vrbasu "Nezavisnim" je opisao kao veliku tragediju.

"Naravno da nije lako kada se desi ovako nešto. Žena nema veze s tim ludakom. Pucao je u osobu koju ne poznaje. Tek kada je vidio da je žena mrtva i da nije njegova, ubio je sebe. To je velika tragedija", rekao je Marković.

Naglasio je da su svi u šoku, te da će svi da je pamte po najboljem.

"To je žena koja je bila pravi domaćin. Bila je društveno korisna, a ne samo za svoju porodicu", istakao je Marković.

I ostali članovi Jedinstvene Srbije sa kojima smo u petak stupili u kontakt sa zaprepaštenjem su primili vijest o smrti Paićeve.

"Biljana je bila više nego korektan saradnik, veoma pozitivna osoba, puna optimizma i pravednosti. Verovatno je zato i odabrala poziv da bude učiteljica. Predavala je deci ometenoj u razvoju. Bila je udata i imala je troje dece. Iza nje su ostali mlađi sin i dve starije kćerke", rekao je "Nezavisnim" sagovornik iz Jedinstvene Srbije.

Istakli su da članovi te stranke nikako ne mogu da se pomire sa ovom šokantnom viješću.

Vezane vijesti:

Ubistvo u Jezeru: Htio da se obračuna sa djevojkom, pa greškom ubio funkcionerku iz Vrbasa

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije