Hronika

Demolirao "Biser", djevojka ga krila od policije

Demolirao "Biser",  djevojka ga krila od policije
Demolirao "Biser", djevojka ga krila od policije

BANJALUKA - Radenko Zeljković (40) iz Banjaluke uhapšen je poslije sedam dana skrivanja od policije, a zbog tuče i demoliranja kafića "Biser" u banjalučkom naselju Lazarevo i posjedovanja ručnog bacača zolja.

Uhapšena je i Zeljkovićeva djevojka Nina Kuvalja, osumnjičena da mu je pomogla u skrivanju poslije tuče u spomenutom kafiću.

Iz banjalučke policije su, navodeći inicijale, kazali da su Zeljković i Kuvalja uhapšeni 21. oktobra.

"Osumnjičeni R.Z. se tereti za krivična djela učestvovanje u tuči i nedozvoljena proizvodnja i promet eksplozivnim materijama, a osumnjičena  N.K. za pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela", saopšteno je iz CJB Banjaluka.

Kako kažu, prilikom njihovog hapšenja policija je pronašla predmete koji ih mogu povezati s činjenjem krivičnih djela za koja ih sumnjiče.

Zeljkovića policija sumnjiči da je zajedno sa još deset osoba učestvovao u tuči u kafiću "Biser", a povezuju ga i sa bacanjem bombe koja nije eksplodirala u kafiću "Galerija" u Rosuljama.

Kako nezvanično saznajemo, Zeljković je nabavio zolju, koja je nađena tokom uviđaja kod kafića "Galerija".

Tuča u kafe-baru "Biser" izbila je 16. oktobra, a isti dan, nekoliko časova kasnije, u kafić "Galerija" bačena je bomba koja nije eksplodirala. Tog dana devet osoba pajserima i bejzbol palicama polupalo je kafić "Biser" u četvrtak oko 22.50. Policija je u kafe-baru "Galerija" pronašla neeksplodiranu bombu, a u blizini kafića na travi nađen je ručni raketni bacač zolja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije