Hronika

Derventa: Odveo sina na majčin grob i ubio ga

Derventa: Odveo sina na majčin grob i ubio ga
Derventa: Odveo sina na majčin grob i ubio ga

DERVENTA - Jovan Trifković (66) iz Dervente s tri hica iz pištolja ubio je sina Igora Trifkovića (36) na grobu svoje supruge u Derventi, a zatim pokušao i sebi da presudi.

U CJB Doboj je saopšteno da se Policijskoj stanici Derventa oko osam časova telefonom obratio J.T. i kazao da je na pravoslavnom groblju u ovom gradu ubio svog sina i da će izvršiti samoubistvo.

"Policijski službenici PS Derventa su u veoma kratkom roku izašli na lice mjesta, gdje su zatekli beživotno tijelo I.T. s tri prostrelne rane u predjelu grudi, dok je otac zatečen s ogrebotinama, koje je zadobio prilikom pokušaja samoubistva", navodi se u saopštenju dobojske policije.

Trifkoviću je u derventskom Domu zdravlja ukazana ljekarska pomoć, nakon čega je uhapšen i nad njim se vrši kriminalistička obrada.

Uviđaj na licu mjesta, kojim je rukovodila Slavojka Malinović, dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj, obavili su službenici PS Derventa zajedno sa ljekarom mrtvozornikom ovdašnjeg Doma zdravlja.

Od Trifkovića je oduzet pištolj kojim je usmrtio sina Igora, čije tijelo je prevezeno u prosekturu dobojske bolnice, gdje će po naredbi dežurnog tužioca biti izvršena obdukcija, kako bi bio utvrđen tačan uzrok smrti.

O porodici Trifković, kažu komšije, ne znaju mnogo, jer se tokom rata iz Sarajeva doselila u Derventu. Kako pričaju, Igor je imao psihičkih problema, ističu da su ga sretali na ulici, nije bio nasilan, pa su šokirani i pitaju se šta je Jovana navelo da počini zločin, i to na grobu svoje supruge, Igorove majke, koja je sahranjena na mjesnom groblju.

"Čula sam da je mladić bio psihički bolestan, da je počeo da studira, ali da nije uspio i da se vratio kući. Navodno, otac nije mogao više izdržati, pa ga je upucao i prekrio nekom plahtom. Mladićev otac je došao u Derventu iz Sarajeva, otvorio je staklorezačku radnju", ispričala je Safija Aličković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije