Hronika

Devet uhapšenih u akciji 'Bonus'

Devet uhapšenih u akciji 'Bonus'
Devet uhapšenih u akciji 'Bonus'

SARAJEVO - Službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uhapsili su u akciji "Bonus" ("Trak") šest državljana BiH i Srbije, a pripadnici Granične policije BiH tri lica.

Akcija je usmjerena protiv organizovanog kriminala, a od šest lica koje je uhapsila Sipa, četvoro je nakon kriminalističke obrade predato Tužilaštvu BiH na dalje postupanje. 

"Pripadnici SIPA pretresli su sedam stambenih i tri poslovna objekta na području Sarajeva, Srebrenika i Brčko distrikta, te pronašli i privremeno oduzeli 4.400 evra, pet računara i laptopa, 10 mobilnih telefona, finansijsku dokumentaciju i drugo", saopšteno je iz Agencije. 

Postoji sumnja da su uhapšena lica kao članovi organizovane kriminalne grupe uvozila tekstilnu robu iz Turske, čineći tako krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom poreska utaja. 

Akcija je realizovana po naredbi Tužilaštva BiH i u saradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje BiH i Graničnom policijom BiH. 

Pomoć u realizaciji akcije pružili su i policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a Tuzlanskog kantona, te Policije Brčko distrikta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije