Hronika

Đurić i inspektori bili u lošim odnosima

Đurić i inspektori bili u lošim odnosima
Đurić i inspektori bili u lošim odnosima

BANJALUKA - Momčilo Marić, svjedok tužilaštva u predmetu protiv suspendovanih banjalučkih inspektora, ispričao je pred Okružnim sudom da su Srđan Radulović i Ognjen Stijak bili u veoma lošim odnosima sa kolegom Slavkom Đurićem.

Inače, Đurić je zajedno s njima bio optužen, ali je priznao krivicu i postao ključni svjedok, odnosno svjedočio je protiv njih.

Marić, koje je takođe zaposlen kao policijski inspektor u CJB Banjaluka, kazao je da su i Marko Kovačević, takođe optuženi inspektor, i Đurić zategli odnose nekoliko mjeseci prije hapšenja svih njih.

"Kazao je da je on sa svima u dobrim odnosima i da je Raduloviću žirant na kredit od 100.000 maraka", rekao je on.

Marić je govorio i o akciji "Kanon" i hapšenju narko-dilera Aleksandra Ninkovića i Vladimira Tadića, u kojima je i on učestvovao.

Tokom unakrsnog ispitivanja Marić nije imao zamjerke na rad svojih kolega jer, kako kaže, nikad nije vidio da je neko od njih uzimao drogu iz zapljena, kao ni to da tuku uhapšene.

Pored Marića, u Okružnom sudu svjedočili su i Biljana Marković i Slavko Zdjelar.

Odbrana optuženih nije imala prigovor na njegov iskaz. Optuženi Radulović je na sudu kazao da želi da obavijesti javnost da je finansijska istraga protiv njega i ostalih završena i da je dokazano da nemaju imovinu stečenu krivičnim djelima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije