Hronika

Đurića ubio hitac u srce

Đurića ubio hitac u srce
Đurića ubio hitac u srce

TREBINJE - Radovan Andrić (19) iz Trebinja uhapšen je zbog sumnje da je u klasičnoj sačekuši ubio poznatog kik-boksera Marka Đerića (24), saznaju "Nezavisne".

Navodeći inicijale uhapšenog, iz trebinjske policije je saopšteno da je Andrić predat Okružnom tužilaštvu.

Andrić je od rane mladosti poznat policiji, najprije zbog šamaranja nastavnice, a onda je u novogodišnjoj noći 1. januara 2012. godine pucao na ugostiteljski objekat u Trebinju jer mu nije bio dozvoljen ulaz.

"Osumnjičeni još nije saslušan, pa će tek nakon saslušanja postupajući tužilac odlučiti da li će staviti prijedlog mjere za određivanje jednomjesečnog pritvora", rekao je Srđan Vukanović, službenik za odnose s javnošću Okružnog tužilaštva Trebinje.

U vezi s ubistvom mladog kik-boksera privođena je još nekolicina onih koji bi se mogli dovesti u vezu s ovim krivičnim djelom, ali je, prema informacijama iz resornog tužilaštva, njima zasad predat samo ovaj mladić.

Na Marka Đerića je, prema pronađenim čaurama, ispaljeno sedam hitaca, ali ga je s leđa pogodio samo jedan i to pravo u srce.

Ovo je pokazao nalaz obdukcije, koju je u Službi za patologiju trebinjske bolnice u nedjelju kasno uveče okončao banjalučki forenzičar dr Željko Karan.

"On je stradao od projektila ispaljenog iz ručnog vatrenog oružja, u konkretnom slučaju se radi o automatskom oružju, pri čemu je zadobio jednu jedinu prostrelnu ranu, gdje se ulazni otvor nalazi na leđima, a izlazni je sprijeda, dok je metak prošao kroz srce", kazao je doktor Karan.

On je precizirao da je, na svojoj putanji, smrtonosni projektil prošao kroz srce, pa je i neposredni uzrok smrti očigledan.

"Srce mladića je doslovno razoreno i to je apsolutno smrtonosna povreda, koju nikad niko u istoriji nije preživio", dodaje doktor Karan.

U boksera su, međutim, po tvrdnjama komšija, ispaljena dva rafala, ali je, nažalost, jedan jedini koji ga je pogodio bio i poguban za njega.

U Tužilaštvu se još nije pojavljivao Andrićev advokat, koji će, kako saznajemo, biti angažovan prilikom saslušanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije