Hronika

Doboj: Brutalno isprebijali radnika koji je tražio platu

Doboj: Brutalno isprebijali radnika koji je tražio platu
Doboj: Brutalno isprebijali radnika koji je tražio platu

DOBOJ - Vladimir Veselinović, radnik dobojskog trgovačkog centra "Slavuljica", optužio je direktora i vlasnika te firme Milorada Slavuljicu, te njegovog sina Dragana Slavuljicu, i njihovog zeta Stojana Pinića, da su ga danas brutalno pretukli.

Saznaje to portal "Nezavisnih" od izvora bliskog istrazi.

Policijskoj stanici Doboj 1 ovaj slučaj prijavljen je oko 15.05 časova, a u prijavi je, takođe, navedeno da su Milorad i Dragan Slavuljica u magacinu zaključali radnika, te da ga, kako je prijavljeno, najverovatnije tuku.

"Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 odmah su izašli na lice mjesta gdje su zatekli V.V. sa vidnim povredama na tijelu, glavi i licu (ogrebotine i podlivi) za koje je izjavio da su mu nanijeli M.S., D.S. i zaposlenik S.P., svi sa područja opštine Teslić", saopštila je večeras Ljerka Stanimirović, portparol CJB Doboj.

Povrijeđenom je ukazana ljekarska pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Doboj i konstatovane su mu teške povrede.

"Nad M.S. i D.S. je izvršena kriminalistička obrada. Nad licem S.P., koji se trenutno nalazi van mjesta prebivališta, takođe će biti izvršena kriminalistička obrada", naglasila je Stanimirovićeva.

Prilikom alkotestiranja osumnjičenih nije utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da su ovo nasilje nad radnikom vidjele radnice trgovačkog centra. Motiv napada je šokantan.

"Do sukoba između njih došlo je kada je Vladimir Veselinović zatražio od Slavuljice da mu se isplati plata. Onda mu je ovaj rekao da dođe u magacin, a šta se dalje zbiva, utvrdiće se istragom", navodi sagovornik "Nezavisnih".

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj.

"Po  naredbi tužioca, policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 preduzimaju potrebne mjere i radnje na utvrđivanju potpunog činjeničnog stanja na okolnosti izvršenja krivičnog djela 'Teška tjelesna povreda'. Po dokumentovanju protiv M.S., D.S. i S.P. biće preduzete zakonom predviđene mjere i radnje", saopštila je Stanimirovićeva.

"Slavuljica Petrol": Plate isplaćene na vrijeme

U vezi s ovim događajem oglasili su se i iz firme "Slavuljica Petrol", odakle tvrde da redovno isplaćuju plate.

"Naša firma DOO Slavuljica Petrol je, za razliku od mnogih firmi u BiH strogo i potpuno uredna, plate su isplaćene tačno na vrijeme, svaka po predhodno sastavljenom ugovoru sa radnikom", navode iz te firme.

Dalje se dodaje da je spomenutom radniku u ovom periodu bila potrebna medijska pažnja, jer je, kako tvrde, "okupiran budućim izborima".

"A, kao radnik je vršio zloupotrebu svog položaja što će se utvrditi u daljem postupku", navode iz preduzeća "Slavuljica Petrol".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije