Hronika

Doboj: Direktor zlostavljao volonterku, nudio joj da postane njegova zamjenica?

Doboj: Direktor zlostavljao volonterku, nudio joj da postane njegova zamjenica?
Doboj: Direktor zlostavljao volonterku, nudio joj da postane njegova zamjenica?

DOBOJ - Dobojska policija provjerava navode po kojim je Davor Vidaković, direktor Đačkog doma u ovom gradu, seksualno zlostavljao volonterku, potvrđeno je "Nezavisnim".

"Nisu imali seksualni odnos. Na njegove zahtjeve, ona se odupirala, govorila 'nemojte'… Da bi je privolio da prihvati njegove zahtjeve, on joj je nudio unapređenje, odnosno da će postati zamjenik direktora", otkriva naš izvor, upućen u detalje prijave.

Tokom dosadašnje istrage ispitan je veći broj svjedoka.

Sa Vidakovićem od jutros pokušavamo stupiti u kontakt, ali smo u tome tek sada uspjeli, i on je rekao da neće ništa komentarisati, te je zaprijetio tužbom.

U zvaničnom saopštenju iz CJB Doboj navedeno je da su dobojskom Okružnom javnom tužilaštvu podnijeli izvještaj za obljubu zloupotrebom položaja protiv Vidakovića, kojem su navedeni inicijali.

"Za prijavljenog D.V. se sumnja da je kao rukovodilac u vaspitno-obrazovnoj ustanovi u Doboju, zloupotrebom svog položaja izvršio obljubu nad punoljetnom ženskom osobom koja mu je bila podređena. D.V. je pri tom oštećenoj nudio seksualne odnose obećavajući joj pogodnosti u vidu zapošljavanja i unapređenja", saopšteno je iz CJB Doboj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije