Hronika

Drama u Zenici: Mladić polupao kola Hitne pomoći pa preminuo u policijskoj marici

Drama u Zenici: Mladić polupao kola Hitne pomoći pa preminuo u policijskoj marici
Foto: Faktor.ba | Drama u Zenici: Mladić polupao kola Hitne pomoći pa preminuo u policijskoj marici

ZENICA - Mladić, čiji identitet nije saopšten, umro je u policijskom autu nakon što je uhapšen pošto je demolirao sanitetsko vozilo, koje je dežuralo tokom tehno zabave, održane na prvi dan Bajrama na zeničkim Smetovima.

Nezapamćena drama, koja je okončana tragično, odigrala se juče ujutru. Naime, u 6.45 su pripadnici Službe hitne medicinske pomoći Zenica telefonom pozvali dežurnu službu Policijske stanice Crkvice, te prijavili da se muškarac popeo na sanitetsko vozilo.

"To sanitetsko vozilo se s medicinskom ekipom nalazilo tokom cijele noći na Smetovima, gdje se održavao koncert elektronske muzike. Po prijavi, taj muškarac je demolirao sanitetsko vozilo", rečeno je iz zeničke policije.

Na obezbjeđenju ovog skupa su, tokom noći između nedjelje i ponedjeljka, bili policijski timovi, koji su odmah nakon dojave intervenisali.

"Tokom intervencije policajci su uhapsili tog muškarca, koji je zatim sproveden u Policijsku stanicu Crkvice. Dolaskom pred tu policijsku stanicu, on je u vozilu za privođenje izgubio svijest", rekli su iz policije.

Policajci su tada pozvali ekipu Službe hitne medicinske pomoći Zenica, ali tom muškarcu nije bilo spasa.

"Dolaskom na lice mjesta dežurni ljekar konstatovao je smrt", kazali su iz policije.

Uviđajem, koji su obavili krimpolicajci, rukovodio je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničkodobojskog kantona.

Po nalogu tužioca tijelo preminulog je prevezeno u prosekturu  Kantonalne bolnice Zenica, gdje će biti izvršena obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Po pisanju federalnih medija, koji citiraju policiju, najvjerovatnije je preminuo zbog posljedica konzumiranja psihoaktivnih supstanci. Ipak, da li je to uzrok smrti, tek će biti utvrđeno.

"Policajci rade na utvrđivanju identiteta preminulog, te utvrđuju sve bitne činjenice i okolnosti koje se tiču tog slučaja", uvjeravaju iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije