Hronika

Dvije djevojke poginule u sudaru kod Laktaša

Dvije djevojke poginule u sudaru kod Laktaša
Dvije djevojke poginule u sudaru kod Laktaša

LAKTAŠI - Ana Miletić (20) iz Broda, vozač FIAT punta, i njena saputnica i sugrađanka Dajana Jokanović (22), poginule su juče u direktnom sudaru u mjestu Drugovići, opština Laktaši.

Automobil u kojem su se vozile sudario se sa golfom 4, za čijim volanom je bila Jasna Subotić (22) iz Prnjavora, a koja je povrijeđena i pomoć joj je ukazana u prnjavorskom Domu zdravlja.

Prema podacima iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, tragedija na magistralnom putu Klašnice - Prnjavor dogodila se oko 6.50.

Vatrogasci su morali sjeći limariju da izvuku unesrećene, a o jačini udara svjedoči i podatak da je prednja desna strana FIAT-a zgužvana do neprepoznatljivosti.

Registarska tablica, trokut i ostali dijelovi vozila rasuti su pored puta, na površini od nekoliko desetina metara.

Šta je uzrok nesreće, tek će biti utvrđeno, ali se nezvanično pominje više mogućih razloga. Mještani kažu da su, moguće je, djevojke u FIAT-u izbjegavale rupu na putu.

"Postoji rupa u koju su vjerovatno nesrećne djevojke dijelom upale, a u pokušaju da je izbjegnu, prešle su u suprotnu traku, te se direktno sudarile sa drugim autom", tvrdi jedan mještanin, koji nije želio da se predstavi.

Dodaje da je u posljednjih desetak godina svjedočio desetinama nesreća koje su se dogodile na ovoj lokaciji, a njegove riječi potvrđuju i ploče pored puta s imenima nastradalih.

Drugi mještanin navodi da je sa suprugom pio kafu na balkonu, a onda čuo stravičan udarac i vidio užasan prizor. Nije, kako kaže, smio da se približi, jer je mnogo puta gledao slične scene.

 

 

Ne isključuje se ni da je ova tragedija danak neiskustvu, budući da je na puntu zalijepljena naljepnica "P", koja označava početnika za volanom.

Ipak, posljednju riječ daće istraga, koja je već počela. Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka saopštili su da su uviđaj izvršili policajci iz Laktaša i dežurni okružni javni tužilac Tatjana Ninković.

Tužiteljka je naredila da se urade i vještačenja, a zatražena je i obdukcija tijela nesrećnih djevojaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije