Hronika

Džo i Brko haraju Banjalukom

Džo i Brko haraju Banjalukom
Džo i Brko haraju Banjalukom

BANJALUKA - Policija u Banjaluci uspjela je da rasvijetli 34 krađe na području Banjaluke i Prnjavora i povodom toga okružnom tužilaštvu dostavila izvještaj protiv dva serijska kradljivca, odranije poznata policiji.

Kako "Nezavisne" nezvanično saznaju, u pitanju su Zoran Lajšić zvani Brko (54) i Danijel Milešević zvani Džo (30), a koji su ove godine "ojadili" na desetine građana, vlasnika poslovnih prostora i radnji.

Lajšiću se na teret stavlja da je na području Banjaluke u ovoj godini izveo čak 22 krađe "teške" 25.000 maraka. U banjalučkom Centru javne bezbjednosti, navodeći njegove inicijale, kažu kako je iskorištavao odsustvo oštećenih, a zatim krao ispred njihovih kuća.

"Do stambenih objekata oštećenih dolazio je pod izgovorom da otkupljuje predmete koji više nisu potrebni za domaćinstvo, a kada ostvari kontakt i stekne povjerenje, koristio je prilike kada su oni odsutni i otuđivao bijelu tehniku, pogodan alat, bicikle i drugo", kažu u CJB-u.

Ukradene predmete je zatim prevozio autom ili biciklom na otpade sekundarnih sirovina, gdje ih je prodavao.

Brko je hapšen i u aprilu ove godine zbog 13 krađa, a ukradeni predmeti su takođe završavali na otpadu.

Sa druge strane, po ko zna koji put, policija je otkrila Danijela Mileševića u krađama, a ovaj put je riječ o njih 12, koje je izvršio na području Banjaluke i Prnjavora.

Kako je rečeno u CJB Banjaluka, navodeći njegove inicijale, on je najčešće u noćnim časovima neopaženo dolazio do poslovnih objekata i pajserom i šrafcigerom obijao radnje, a zatim iz njih krao novac, ali i druge predmete.

Ukoliko bi se na njegovoj meti našao butik, on je krao odjeću.

Podsjećamo, Džo je hapšen početkom juna ove godine zbog krađe u centru grada kada je obio servis mobilnih aparata "Mobiks" i pokušao da orobi štampariju "Mikroprint" u Jevrejskoj ulici.

Nakon krađe, plijen je bio ostavio u Ulici Zmaj Ognjenog Vuka, da bi ga u povratku policija uhapsila. Zanimljivo je i to da je samo nekoliko dana prije hapšenja bio na krim- obradi zbog devet krađa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije