Hronika

Bačene dvije bombe na kafiće MMA borca Denisa Stojnića

Bačene dvije bombe na kafiće MMA borca Denisa Stojnića
Bačene dvije bombe na kafiće MMA borca Denisa Stojnića

SARAJEVO - Pred ugostiteljske objekte "Tesla pub" i "City Lounge" u sarajevskoj opštini Stari grad, vlasništvo poznatog bh. MMA borca Denisa Stojnića, bačene su dvije "kašikare", koje, na svu sreću, nikog nisu ranile, ali jesu pričinile materijalnu štetu.

Eksplozije su odjeknule jutros oko 3.30 u Ulici zelenih beretki i oštetile su stakla na nekoliko objekata, kao i reno i jedan autobus koji su bili u blizini.

Po nezvaničnim informacijama, koje iz MUP-a Kantona Sarajevo nisu mogli da potvrde, bombe su bačene iz automobila u pokretu.

Napad još nije rasvijetljen, iako je, kako se saznaje, policija pokušavala da pronađe misteriozno vozilo iz kojeg su bombe bačene.

"O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo. Uviđajem je konstatovano da su od strane nepoznatog lica, ili više njih, bačene i aktivirane dvije ručne bombe, takozvane kašikare", naveo je Irfan Nefić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

Po njegovim riječima, policija nastavlja rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog događaja, kao i na pronalasku napadača.

U jednom od Stojnićevih kafića ljetos je došlo do pucnjave i tada je policajac ranio u nogu i stomak Sarajliju Osmana Piriju (42).

Stojnić je tada policiji ispričao da je Pirija uperio pištolj u njega i osoblje kafića, nakon čega su na mjesto događaja došla dva policajca.

Jedan od policajaca je, po Stojnićevom iskazu, više puta glasno naredio Piriji da odloži oružje, što je on odbio. Pirija je zatražio da policajac odloži pištolj, a kada to policajac nije učinio Pirija je repetirao pištolj. Tada je policajac ispalio dva hica, koji su ranili Piriju.

Prema tadašnjem Stojnićevom iskazu, radilo se o pokušaju reketiranja.

Stojnić je, inače, sa 445 glasova, kao kandidat Demokratske fronte, na minulim lokalnim izborima izabran u Opštinsko vijeće Starog grada.

Mandat je osvojio i njegov mlađi brat Dado, koji se takođe bavi borilačkim sportovima. Braća Stojnići bili su najbolje rangirani kandidati DF-a u Starom gradu na proteklim izborima.

Na broj Denisa Stojnića danas nam se javio njegov brat, a ni kasnije sa Denisom nismo uspjeli stupiti u kontakt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije