Hronika

Epilog akcije Zamak: Zaplijenjen heroin vrijedan 25.000 KM

Epilog akcije Zamak: Zaplijenjen heroin vrijedan 25.000 KM
Epilog akcije Zamak: Zaplijenjen heroin vrijedan 25.000 KM

BANJALUKA - U akciji kodnog naziva "Zamak" MUP RS i inspektori za narkotike CJB Banjaluka zaplijenili su pola kilograma heroina vrijednog oko 25.000 KM, a nakon kriminalističke obrade izvještaji su podneseni protiv deset osumnjičenih, među kojima je i jedna žena.

U akciji, čiji je cilj bio razbijanje organizovane grupe preprodavača heroina i kokaina, kako je potvrđeno juče iz MUP RS, uhapšeni su Mladen Milidragović (39) Slovenac, njegova supruga Nataša Kočić-Milidragović (34), te Zoran Vujmilović (40), Dimitrije Vavan (22), Vladimir Popović (32) i Gojko Reljić (29), svi iz Banjaluke.

U akciji su uhapšeni i Prijedorčani Marino Dandić (21), Siniša Malbašić (34) i Duško Karalica (31), te Goran Galić (38) iz Gradiške.

Dvije osobe su i dalje nedostupne policiji i za njima će najvjerovatnije biti raspisane potjernice.

Nakon saslušanja u policiji osumnjičeni su danas poslijepodne sprovedeni kod nadležnog tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je rukovodio istragom od novembra prošle godine.

Protiv osumnjičenih biće podneseni izvještaji zbog nedozvoljene proizvodnje droge i posjedovanja oružja.

"U akciji 'Zamak', koja se sprovodi pod nadzorom Okružnog tužilaštva Banjaluka, a koja je započela u novembru prošle godine, policija je zaplijenila 540 grama heroina i određenu količinu naoružanja.

"Policijski službenici CJB Banjaluka i Uprave kriminalističke policije pretresli su ukupno 14 lokacija, a sve u cilju otkrivanja i procesuiranja osoba uključenih u organizovanu kriminalnu organizaciju koja vrši neovlašteni promet opojnih droga, prvenstveno heroina", navedeno je u saopštenju MUP-a RS.

Na području Banjaluke tako je pretreseno osam lokacija, u Gradišci dvije, a u Prijedoru četiri lokacije.

Na jednoj lokaciji u Prijedoru policija je pronašla i opremu za ilegalno organizovanje igara na sreću.

Izvor "Nezavisnih" blizak istrazi naveo je danas da su Milidragović, Vavan, Reljić, Popović, Dandić, Malbašić i Galić odranije poznati policiji.

Milidragović je tako u februaru 2006. godine bio osuđen na šest godina zatvora zbog trgovine narkoticima. On je tada proglašen krivim zajedno sa ostalih 12 saučesnika, jer je od proljeća do jula 2005. godine organizovao mrežu preprodavaca droga na području Prijedora, Gradiške i Kozarske Dubice.

Popović, Dandić, Galić i Reljić i ranije su privođeni zbog posjedovanja narkotika, a osumnjičeni Vavan zbog krađa.

Izvor blizak porodici uhapšenog Milidragovića, koji nije želio da se predstavi, demantovao je navode da su u porodičnoj kući Milidragovića pronađeni narkotici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije