Hronika

Filmsko hapšenje u Banjaluci: Pokrali zlataru, "pali" nakon pola sata

Filmsko hapšenje u Banjaluci: Pokrali zlataru, "pali" nakon pola sata
Filmsko hapšenje u Banjaluci: Pokrali zlataru, "pali" nakon pola sata

BANJALUKA, BIJELJINA - Marko Živković (19), Simo Bingulac (20), Nenad Jerinić (20), te šesnaestogodišnji V.N., svi iz Srbije, uhapšeni su preksinoć u Banjaluci, nakon što su tri člana ove bande pokrala zlataru "Andrea", iz koje su oteli tacnu s većom količinom zlata.

Policijski izvori tvrde da su oni prethodno u Kljajićima, kod Sombora, opljačkali mjenjačnicu, do koje su se dovezli ukradenim puntom, a zatim su vozilo prodali, te sjeli u autobus, došli u Bijeljinu, gdje su se provodili i potrošili pare, a onda se uputili u Banjaluku, u koju su stigli 1. septembra.

"U srijedu popodne, nešto poslije 18 časova, njih trojica došli su do centra, pa su dvojica ušla u zlataru 'Andrea', u poslovnom centru 'Ekvator', u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, a treći im je čuvao stražu, dok četvrti, najvjerovatnije, s njima nije išao u pohod", ističe sagovornik "Nezavisnih" blizak policiji.

Zoran Radić, vlasnik zlatare, kaže da su se mladići, koji su govorili ekavski, predstavili kao mušterije i tražili su da pogledaju zlato.

"Zlatara ima blokadu vrata, ali su ih oni ostavili odškrinutim. Kada im je moja žena, koja je radila, pokazala lančiće, oni su ih razgledali. Potom su uzeli tacnu sa zlatom i počeli da bježe, pritom su im ispadali komadi nakita. Ostatak, vrijedan oko 5.000 maraka, su odnijeli", ispričao je Radić.

Tada su dvojica lopova, te njihov saučesnik, sjeli u taksi, te se zaputili u hostel "Prag", u naselju Lauš, gdje su bili smješteni, ali ih je policija, kojoj je sve u međuvremenu i prijavljeno, pronašla - svega pola sata nakon krađe.

"Policija je u hostelu pronašla trojicu lopova, a četvrti nije bio tu i naknadno je uhapšen. U hostelu je izvršen pretres soba i pronađene su i autobuske karte lopova", ističe naš sagovornik iz policije.

To, međutim, nije sve što je policija uspjela da pronađe u sobama.

"Pretresom soba, gdje su oni bili smješteni, pronađen je dio otuđenog zlatnog nakita, ali i drobilica za marihuanu, plastični razbijač stakla, mobilni telefoni i drugo", kazali su iz CJB Banjaluka.

Očevici, koji su se zatekli pored hostela u Banjaluci, gdje su ovi Srbijanci bili smješteni, kažu da je akcija ličila na scene iz akcionih filmova.

"Vidio sam veći broj policajaca, specijalaca, u više vozila, koji užurbano upadaju u objekat. Komšije su u nevjerici posmatrale šta se događa", ispričao je "Nezavisnim" jedan od očevidaca.

Osumnjičeni su privedeni u službene prostorije, gdje je nad njima obavljena kriminalistička obrada, nakon čega će uz izvještaj o počinjenoj teškoj krađi biti predati nadležnom tužilaštvu.

Inače, jedan od kradljivaca, i to Jerinić, nosio je nanogicu zbog krivičnog djela koje je ranije počinio, ali je tu spravu za elektronski nadzor uspio da skine, te je za njim potragu raspisala policija iz Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije