Hronika

Građani traže linč zbog bludničenja starca pred djevojčicom

Građani traže linč zbog bludničenja starca pred djevojčicom
Građani traže linč zbog bludničenja starca pred djevojčicom

LAKTAŠI - Nikola Bizumović (70) iz Laktaša uhapšen je zbog sumnje da je u parku u ovom gradu zadovoljavao polne strasti pred djevojčicom (13), potvrdili su juče izvori bliski istrazi.

Hapšenje je izvedeno u petak, a Bizumović je osumnjičen da je isti dan pred maloljetnicom bludničio po danu, u deset časova, na zelenoj površini, nedaleko od sjedišta laktaške policije i banje Laktaši.

Privođenju osumnjičenog koji se samozadovoljavao pred djevojčicom, kako su naveli sagovornici "Nezavisnih", prethodilo je višednevno praćenje Bizumovića.

Iako su roditelji bili upoznati sa strahotama koje preživljava njihova kćerka, oni su to, kako su saznale "Nezavisne", negirali pred policijom.

"Dok je oštećena pričala sa osumnjičenim, nekoliko dana ranije, roditelji su stajali po strani. On je djevojčici davao novac. Policija nema informacija da se to dešavalo i prije, mada sumnja. U petak je uhvaćen na djelu", tvrde naši sagovornici.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, ovaj starac je pušten na slobodu. Protiv roditelja djevojčice će biti podnesen izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica, a protiv Bizumovića izvještaj zbog zadovoljavanja polnih strasti pred drugima.

Laktašani koji poznaju osumnjičenog bludnika, ostali su zaprepašteni.

"On je miran, povučen, ni sa kim nije imao problema. Ima nešto penzije, koju je zaradio u Hrvatskoj. Nije ni oženjen, a živi u Laktašima", kazali su "Nezavisnim" poznanici Bizumovića, insistirajući da im ne objavimo ime.

Većina Laktašana s kojim smo juče razgovarali ocjenjuje da su mjere koje će, prema policijskom izvještaju, biti preduzete protiv osumnjičenog pohotnika "više podsticajne, nego kaznene".

To što se dogodilo ostaviće posljedice na razvoj i odrastanje djeteta, kazala Popovićeva

"To i treba da se dešava kad imamo ovakvu policiju i sudove. Ja bih tog starog linčovao, pa se niko više ne bi usudio da tako nešto počini", kazuje stariji muškarac, kojeg smo zatekli u parku gdje je uhapšen Bizumović, dok se ostali Laktašani koje je anketirala ekipa "Nezavisnih" uglavnom pitaju "kakvi su to roditelji koji mogu da gledaju da im kćerka prolazi kroz takvu dramu".

U lokalnom centru za socijalni rad ne žele da izlaze sa detaljima. Zid ćutnje pravdaju težnjom da žrtva bude zaštićena.

"Preduzeli smo mjere da zaštitimo djevojčicu. U kontaktu smo i sa svim drugim nadležnim institucijama", kažu u Centru za socijalni rad Laktaši, te uvjeravaju da su žrtva i njena porodica pod nadzorom ove ustanove.

Od laktaških socijalnih radnika će i institucija ombudsmana za djecu RS zatražiti dodatnu zaštitu interesa djeteta i pružanje odgovarajuće psihosocijalne podrške. Ne kriju ombudsmani da strahuju za budućnost djevojčice.

"Naravno da će to što se dogodilo ostaviti posljedice na razvoj i odrastanje djeteta i to za cijeli život. Ovo su najgori oblici demonstracije moći kojom počinoci, zlostavljajući djecu, brane svoje bolesne potrebe", podvlači Vesna Popović, stručni saradnik za odnose s javnošću ombudsmana za djecu RS.

Tvrdi ona da je ovo jedan od najtežih oblika zlostavljanja djece, "ali teže od toga je samo ako se problem ne vidi, ako se o njemu ćuti, ako počinilac ne bude adekvatno kažnjen".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije