Hronika

Helikopterom tragaju za pljačkašima Nove banke

Helikopterom tragaju za pljačkašima Nove banke
Helikopterom tragaju za pljačkašima Nove banke

BANJALUKA - U potragu za trojicom nepoznatih razbojnika koji su jutros opljačkali poslovnicu Nove banke u centru Banjaluke uključio se i helikopterski servis Vlade RS, saznaju ’’Nezavisne’’.

’’Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banjaluka, odmah po saznanju da je izvršeno krivično djelo, preduzeli su sve operativne i istražene mjere i radnje, angažovan je helikopterski servis Vlade Republike Srpske , a sve u cilju što bržeg pronalaženja i hvatanja izvršilaca krivičnog djela’’, saopštila je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Nezvanično se saznaje da su lopovi iz banke odnijeli od tri do četiri hiljade KM

Kako je saopšteno iz banjalučkog Okružnog tužilaštva pljačka se dogodila u prostorijama Nove Banke u ulici Kralja Alfonsa XIII broj 37 a, u 8:25, od strane sa sada tri nepoznata lica.

’’Prilikom izvršenja navedenog krivičnog djela, nepoznati izvršioci su bili maskirani fantomka,  a uz prijetnju upotrebe sile i pucanjem iz vatrenog oružja otuđili su za sada neutvrden iznos novca, te se nakon toga udaljili sa lica mjesta u nepoznatom pravcu’’ , navodi se u saopštenju i dodaje da nije bilo povrijeđenih.

Uviđaj na licu mjesta obavio je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjauka Gordana Mijatović, zajedno sa ovlaštenim službenim licima CJB Banjaluka - Sektor kriminalističke policije.

Kako se saznaje razbojnici, su po ulasku u zgradu onesposobili su obezbjeđenje, a potom iz kase na pultu uzeli novac i krenuli napolje. Kada su izašli iz banke primijetili su na kraju zgrade jedno lice iz obezbjeđenja i tada se dogodila kratka pucnjava u kojoj nije bilo povrijeđenih.

Pljačkaši su potom sjeli u automobil i pobjegli u pravcu banjalučkog naselja Trapisti.

Policija je na putnom pravcu Banjaluka – Slatina pronašla zapaljeni automobil ''pasat'' koji su razbojnici koristili u pljački Nove banke.

Pripadnici CJB Banjaluka i dalje pretražuju šire područje grada Banjaluka, a akcenat je na području Trapista i Slatine, te na svim putevima na ovom području, rečeno je u policiji.

Vezane vijesti

Opljačkana Nova banka u Banjaluci

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije