Hronika

Hirurgu prijećeno smrću

Hirurgu prijećeno smrću
Hirurgu prijećeno smrću

TUZLA - Hirurg Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla Franc Mitrović prijavio je prijetnje smrću, iza čega u pozadini navodi nacionalnu netrpeljivost i sukob s medicinskom sestrom s Odjeljenja abdominalne hirurgije UKC Tuzla.

Osim menadžmentu UKC Tuzla, slučaj je prijavio policiji. Mitrović navodi da je s izvjesnom sestrom Ajšom, za koju vjeruje da je poslala mafijaše da mu prijete smrću, u sukobu već dvije godine jer ona profesionalno ne obavlja posao.

"Ona zlostavlja moje pacijente, prijeti im i plaši ih, neće da uzima nalaze koje ja napišem. Upozoravao sam direktora da nije edukovana da radi taj posao i da je premjesti, ali ništa nije urađeno. Preko toga bih i prešao, ali ne mogu da pređem preko prijetnji zbog kojih tri dana nisam spavao", izjavio je Mitrović.

On ističe da ga je na radnom mjestu posjetio mlađi muškarac, koji se predstavio kao sestrić medicinske sestre s kojom je doktor u sukobu i zaprijetio mu da će ga ubiti.

"Rekao mi je da će me zapaliti, da zna gdje živim, a ona mi je rekla da idem tamo gdje su moji. Koji su to moji, gdje su moji kada ja u UKC Tuzla radim već 20 godina", rekao nam je Mitrović.

On je razočaran i postupkom menadžmenta UKC Tuzla jer nisu reagovali na njegove prijave protiv pomenute sestre Ajše. Smatra da ju je trebalo premjestiti na drugi odjel, čime bi bila izbjegnuta eskalacija međusobnih sukoba, a koja je rezultirala prijetnjama smrću. Tuzlanski hirurg kaže da je zbog straha za vlastitu sigurnost obznanio i prijavio prijetnje kojim je izložen jer je, kako dodaje, "kasno ako se nešto desi".

U UKC Tuzla jučer nismo uspjeli dobiti komentar o prijetnjama doktoru Mitroviću i njegovom sukobu s medicinskom sestrom s Odjeljenja hirurgije.

Ovim povodom oglasio se Općinski odbor HDZ 1990, koji je upozorio na prijetnje tuzlanskim Hrvatima i od odgovornih zatražio procesuiranje počinitelja. Osim slučaja Mitrović, ova stranka smatra da je ubistvo bolničkog čuvara Marka Brašnjića, kojeg je prošle sedmice na smrt pretukao taksista Elmir B., posljedica nacionalne netrpeljivosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije