Hronika

I specijalci tražili muškarca nestalog u Vrbasu

I specijalci tražili muškarca nestalog u Vrbasu
I specijalci tražili muškarca nestalog u Vrbasu

BANJALUKA - Ronilački tim Specijalne jedinice policije MUP-a RS pretraživao je danas korito rijeke Vrbas u potrazi za muškarcem koji je viđen u subotu kako upada u vodu, od kada mu se gubi svaki trag.

Pretpostavlja se da je riječ o 53-godišnjem Ranku Zrniću Keviću, čiji je nestanak prijavljen juče.

Policija je na nogama još od subote, kada je Operativnom dežurstvu CJB Banjaluka prijavljeno da je u ovom gradu, u Ulici Save Kovačevića, odnosno u blizini Rebrovačkog mosta, nepoznati muškarac pao u rijeku Vrbas, nakon čega mu se izgubio svaki trag.

"Policiji je to prijavljeno u subotu oko 15.55, putem telefona, a potom su pripadinici policijskih stanica Centar, Lazarevo, Obilićevo, te Policijske stanice za intervencije i Vatrogasne jedinice Banjaluka odmah izašli na lice mjesta", potvrđeno je "Nezavisnim" iz policije.

Oni su, dakle, u subotu pregledali riječni tok od Rebrovačkog mosta do "Incela", ali nisu uočili nikakve tragove.

Već sutradan su članovi porodice prijavili nestanak Zrnića Kevića, navodeći da se on dan ranije, oko sedam časova, udaljio u nepoznatom pravcu, te da mu se od tada gubi svaki trag.

"Policija sumnja da je riječ upravo o licu koje je viđeno kako upada u Vrbas. Dakle, vjerovatnoća je velika, ali ne treba prejudicirati", rekao nam je izvor blizak istrazi.

Mještani naselja u kojem je muškarac pao u nabujali Vrbas kažu da je on bio u jednoj kafani sa društvom, te da je potom krenuo prema Rebrovačkom mostu.

"Navodno je htio da kod rijeke obavi nuždu. Kada je prišao blizu korita, gdje je močvarno, voda ga je zahvatila i ponijela. Jedan muškarac htio je da skoči za njim, ali ga je spriječio drugi, rekavši mu da je opasno i da se vjerovatno ni on ne bi izvukao iz hladne vode", rekao je jedan od mještana, koji nije želio da se predstavi.

Potraga za nestalim muškarcem danas je bila intenzivna i u njoj je učestvovalo više specijalaca s gumenim čamcima, a koje smo primijetili nizvodno od mjesta nestanka, odnosno kod mosta u Trapistima.

Međutim, njihovi napori do ovog trenutka nisu dali rezultate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije