Hronika

Identifikovano tijelo pronađeno na Borijama

Identifikovano tijelo pronađeno na Borijama
Identifikovano tijelo pronađeno na Borijama

SARAJEVO - Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopšteno je da je identifikovano tijelo koje pronađeno na Borijama, u opštini Stari Grad, a riječ je o muškarcu čiji su inicijali Č.N. (60) iz Sarajeva.

Iz policije navode da je naređena je i obdukcija.

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva nastavljaju aktivnosti na potpunom rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog događaja, ističe se u saopštenju MUP-a Kantona Sarajevo.

Tijelo muškarca pronađeno je jutros u automobilu "audi" na Borijama nadomak Sarajeva.

Federalni mediji navode da je riječ o Nusretu Čauševiću, koji je nestao početkom sedmice i koji je, najvjerovatnije, izvršio samoubistvo pištoljem.

Čaušević je u ponedjeljak, 18. maja, otišao automobilom u nepoznatom pravcu, a sa sobom nije ponio mobilni telefon. Njegov nestanak porodica je prijavila u četvrtak, 21. maja.

On je bio član Nadzornog odbora Privredne banke Sarajevo i vlasnik dionica te banke. Bio je vlasnik i suvlasnik nekoliko kompanija, među kojima su "Lok institut", "Lok invest", "Unis institut" i "Unis turs".

Agencija za istrage i zaštitu BiH je prije dvije godine protiv njega i nekoliko njegovih saradnika pokrenula istragu zbog sumnje u organizovani kriminal, zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja i pranje novca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije