Hronika

Izboden zbog cigarete

Izboden zbog cigarete
Izboden zbog cigarete

BANJALUKA - Saša Naerac (41) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je sinoć u kafiću "Duo Gracija" u banjalučkom naselju Zalužani pokušao da ubije sugrađanina Gorana Štrpca (34), kojeg je nožem više puta ubo u leđa.

Krvavi napad Naerac je, tvrde očevici, sproveo zbog jedne cigarete, koju je tražio od Štrpca, ali mu je ovaj nije mogao dati jer ih više nije imao.

Dogodilo se to oko 19 časova na Putu srpskih branilaca, nakon čega je Štrbac, inače suprug vlasnice ovog ugostiteljskog objekta, hospitalizovan u u Klinici za torakalnu hirurgiju Univerzitetske bolnice Klinički centar Banjaluka, gdje su potvrdili da je stabilnog zdravstvenog stanja.

Očevici nemilog događaja kažu da je napadu svjedočio veći broj gostiju.

"Naerac je više puta uzimao cigarete iz kutije koju je Štrbac ostavio na šank. Kasnije mu je ponovo prišao, te zatražio cigaretu, na šta mu je Štrbac odgovorio da nema više, te mu posavjetovao da ode do kioska i sebi kupi, pošto će i on to morati da uradi", kaže svjedok ovog događaja.

Naerac je, ističe naš izvor, zatim otišao do svog stola, za kojim je sjedio sa poznanikom, i ništa nije slutilo da će da napadne Štrpca.

"Potom se vratio, prišao Štrpcu s leđa i počeo da ga bode nožem. Zadao mu je, čini mi se, četiri uboda. Zatim sam vidio krv na leđima Štrpca. Siguran sam da je napadač te večeri bio pijan, a možda i drogiran", zaljučuje naš sagovornik.

Potom su se napadač, te njegov prijatelj, dali u bijeg, a očevidac je Štrpca, koji je zaposlen u jednoj firmi kao dostavljač, odvezao do Univerzitetske bolnice Klinički centar.

"Pacijent je primljen sa ubodnim ranama u predjelu leđa. Urađena je kompletna radiološka obrada. Pacijent je zasad svjestan, komunikativan i stabilan. Radi daljeg liječenja i posmatranja ostaje hospitalizovan u Klinici za torakalnu hirurgiju", saopštili su iz te zdravstvene ustanove.

Odmah po prijavi, policija je izašla na mjesto događaja, gdje je obavila uviđaj i pokrenula potragu za Naercem, koji, kako nam je potvrđeno, odranije ima dosije u policiji.

"On je pronađen u Priječanima u 20.40, te je uhapšen, a nađen je i nož koji je koristio prilikom pokušaja ubistva", ističu policijski izvori.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, kaže da su uviđaj izvršili pripadnici Sektora Kriminalističke policije, a o svim preduzetim mjerama i radnjama upoznat je dežurni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije