Hronika

Izboli bivšeg policajca i dvojicu mještana

Izboli bivšeg policajca i dvojicu mještana
Izboli bivšeg policajca i dvojicu mještana

ŠIPOVO - Bojan Malinović (51) i njegov pastorak Stefan Stupar (21), obojica iz Šipova, uhapšeni su zbog pokušaja ubistva trojice sugrađana.

Krvavi obračun dogodio se u srijedu naveče, nedaleko od crkve u Dragnić Podovima, kod Šipova. Tom prilikom teške povrede i ubodne rane zadobili su Mirko Jović (55), Zoran Malinović (53) i Mladenko Savičić (42).

Kako nezvanično saznajemo, Jović je primljen s ubodnom ranom na stomaku, a nakon ukazane pomoći zdravstveno stanje je stabilno. Zoran Malinović i Mladenko Savičić zadobili su ubodne rane u predjelu grudi, ali im je život spasen zahvaljujući brzoj intervenciji ljekara.

Iz banjalučke policije je potvrđeno da su kod osumnjičenih pronađeni i oduzeti noževi kojima su izboli sugrađane.

Prema riječima mještana Dragnić Podova, krvavi napad započeo je ispred kuće Zorana Malinovića, koji je inače bivši komandir Policijske stanice Šipovo.

"Pekli su prasad ispred Zoranove kuće za zbor na Veliku gospojinu i osveštenje crkve u selu. Pošto je tu bila muzika, svi mještani su došli, a s njima i Bojan i Stefan. Zapili su se i počeli međusobno prepirati", priča mještanin koji nije želio da mu navodimo ime, jer, kako kaže, ne želi probleme.

Istakao je da je nakon kraće prepirke Stefan ubo nožem Mirka u stomak, poslije čega je Zoran skočio na Bojana Malinovića.

"Bojan, koji je inače poznat kao problematičan čovjek, uzeo je lopatu i udario Zorana po glavi, a kada je on pao na travu Stefan ga je ubo nožem u grudi", priča ovaj mještanin, dodajući da su oni svi odranije imali međusobne sukobe.

Dodao je da je Savičić pokušao da spase prijatelje i u trenutku kada je nasrnuo na Bojana,  Stefan je i njega ubo nožem.

"Nasilnici su nakon toga pobjegli, a povrijeđeni Zoran je pozvao policiju i komšije, koje su ih odvezle u Dom zdravlja u Šipovu", završava priču ovaj mještanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije