Hronika

Izgorjela radnja auto-dijelova

Izgorjela radnja auto-dijelova
Izgorjela radnja auto-dijelova

TREBINJE - Veći dio trgovačke radnje auto-dijelova u naselju Hrupjela u Trebinju, vlasništvo Svetlane Ćurić, izgorio je u požaru koji je izbio jutros oko četiri časa.

Požar je pričinio veliku materijalnu štetu jer su u prodavnici, pored auto-dijelova, prodavane i poljoprivredne mašine, te boje i lakovi, što je lako zapaljivo, te je prouzrokovalo da požar jače bukne.

Iako Ćurićeva nije željela da komentariše ovaj događaj, poznato je da je nju i njene ukućane probudio alarm na prodavnici koji je povezan sa njihovim telefonima. Kako saznajemo, oni su u subotu u 16 časova, nakon isteka radnog vremena, uredno zaključali trgovinu i više je nisu obilazili do požara.

"Ako se u radnji nešto samo zapalilo, valjda bi požar buknuo u subotu popodne ili u nedjelju, a ne u ponedjeljak ujutro", komentarišu stanovnici Hrupjela koji su tokom vikenda prolazili često ovom ulicom koja je vrlo frekventna, a nisu primijetili nikakav dim, tako da postoji, kako komentarišu, mogućnost da se radi o namjernoj paljevini.

Ćurići ističu da ne sumnjaju ni na koga, niti im je, kako saznajemo, bilo ko prijetio, dok u Okružnom tužilaštvu u Trebinju, nakon izvršenog uviđaja, samo kažu da su izuzeli određene dokazne materijale koji će biti vještačeni u svrhu dokazivanja da li je u pitanju paljevina ili samozapaljenje.

U Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Trebinje juče su kazali da su odmah nakon zaprimanja poziva došli na lice mjesta, ali da se požar već bio u dobroj mjeri razbuktao, tako da je materijalna šteta ogromna.

Ovo, nažalost, nije jedini požar koji su Ćurići, inače poznati kao radna i miroljubiva porodica, do sada imali u svojim radnjama jer je prije šest godina u požaru u potpunosti uništena radnja boja i lakova Svetlaninog djevera Tomislava. Njegovi "Boje i lakovi" su tada bili kolateralna šteta jer je radnja planula usljed eksplozije podmetnute na motocikl Krstivoja Mijovića, koji je naredne godine ubijen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije