Hronika

Gorio auto advokatice u trebinjskom naselju Vinogradi

Gorio auto advokatice u trebinjskom naselju Vinogradi
Foto: Srna | Izgorjelo vozilo trebinjskog advokata

TREBINJE - Automobil vlasništvo advokatice Mire Vučinić iz Trebinja planuo je u jutros u naselju Vinogradi, a povrijeđenih nije bilo.

U pitanju je vozilo marke KIA, koje je bilo parkirano ispred porodične kuće Vučinićeve. Do zatvaranja ovog broja "Nezavisnih" nije utvrđen uzrok požara.

Sve se, prema tvrdnjama njenih komšija, dešavalo oko tri časa iza ponoći, kada je požar primijetila majka advokatice, koja je  istračala da gasi auto.

Ubrzo su po pozivu stigli i vatrogasci, koji su ga brzom intervencijom lokalizovali i spriječili eventualno dalje širenje.

Vučinićeva nije željela davati bilo kakve izjave, a u Policijskoj upravi u Trebinju rade na ovom slučaju.

"Mi smo poziv dobili oko 3.30 od građanke M.V. da je na njenom putničkom automobilu izbio požar, koji su lokalizovali vatrogasci.  U toku su uviđajne radnje na licu mjesta, o čemu ćemo se izjasniti nakon završetka", kazao je u danas Siniša Laketa, načelnik  Sektora policije u Policijskoj upravi Trebinje.

Iako je automobil odmah nakon uviđaja odvezen na popravku u Sarajevo, oni koji su ga vidjeli tvrde da je požar izbio na tri mjesta, pa spekulišu da nije u pitanju zapaljenje zbog kvara, već da je u pitanju paljevina.

U dvorištu porodične kuće Vučinića su i prije osam godina oštećena dva automobila i  polomljeno više prozorskih stakala na kući usljed akriviranja bombe, ali se ni dan-danas ne zna da li je tada iko otkriven ili optužen za ovo krivično djelo.

U trebinjskoj policiji kažu da se ne može govoriti o namjernoj paljevini dok se ne okončaju sve istražne radnje kada bi se mogao znati i uzrok.

Ono što je, međutim, poznato, jeste činjenica da se, za razliku od nekadašnjih podmetanja eksplozivnih naprava, kada bi stradali i okolni automobili, u posljednjih nekoliko godina pribjegava metodama paljevine, iza kojih, usljed procesa gorenja, ne ostaju otisci i teško je naći tragove eventualnih počinilaca, osim uzroka požara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije