Hronika

Jedno lice poginulo u saobraćajnoj nesreći

Jedno lice poginulo u saobraćajnoj nesreći
Foto: N.N. | Jedno lice poginulo u saobraćajnoj nesreći

SARAJEVO – U mjestu Kadarići, područje opštine Ilijaš, juče se dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice smtrno stradalo.

Do nesreće je došlo nakon skretanja u desnu stranu, udara u metalnu zaštitnu ogradu, a potom skretanja van kolovoza putničkog motornog vozila „Ford Fiesta“, kojim je upravljao M.Lj., rođen 1962. godine, nastanjen u Travniku.

Od zadobijenih povreda, na licu mjesta stradala je putnica iz navedenog vozila S.Lj., rođena 1964. godine, nastanjena u Travniku, a smrt je konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo u 14,43 sati.

Teške tjelesne povrede zadobio je 62-godišnji vozač, a ljekarska pomoć mu je ukazana na KUM-u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržan na daljem liječenju.

O ovoj nesreći obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je rukovodio uviđajem, a obavili su ga pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije