Hronika

Jednomjesečni pritvor Hodžiću, Alagiću i Džindi

Jednomjesečni pritvor Hodžiću, Alagiću i Džindi
Jednomjesečni pritvor Hodžiću, Alagiću i Džindi

TUZLA - Opštinski sud u Lukavcu odredio je jednomjesečni pritvor Elvisu Hodžiću /40/ iz Lukavca i Samiru Alagiću /49/ iz Bijeljine zbog sumnje da su kao saučesnici počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Ovaj sud odredio je pritvor i za Emira Džindu /24/ iz Lukavca, koji je osumnjičen za isto krivično djelo, saopšteno je danas iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona. 

Postoji sumnja da su Hodžić i Alagić u januaru pozvali dvije osobe iz Bijeljine, kojima je Hodžić bio dužan, te ponudili da dug otplate predajom određene količine opojne droge marihuana. Hodžić i Alagić su otputovali u Bijeljinu i na ime duga predali im 1.300 grama ove droge. 

Emir Džindo osumnjičen je da je u januaru u Lukavcu nabavljao opojnu drogu heroin radi prodaje. U tom periodu nabavio je oko 98 grama droge heroin, spremio je u manje paketiće i jednoj osobi u Lukavcu prodao oko 96 grama heroina. 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona i Centra javne bezbjednosti Bijeljina, po nalogu ovog tužilaštva i uz naredbe nadležnih sudova u Lukavcu i Bijeljini, izvršili su pretrese 21. maja na nekoliko lokacija u ovim mjestima, kada su osumnjičeni uhapšeni. 

Nakon kriminalističke obrade, MUP Tuzlanskog kantona dostavio je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv ovih osoba i predao ih u nadležnost Tužilaštva. 

Tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije