Hronika

Kamere je snimile dok "pegla" ukradene kartice

Kamere je snimile dok "pegla" ukradene kartice
Kamere je snimile dok "pegla" ukradene kartice

BIJELJINA - Smiljana Vuković (34) iz Bijeljine uhapšena je na graničnom prelazu Rača, a potom je na kriminalističkoj obradi u prostorijama bijeljinske policije priznala krađe šest novčanika, počinjene u proteklih nekoliko sedmica u ustanovama u ovom semberskom gradu.

"Nezavisnim" je iz policije potvrđeno da su je kamere snimile dok skida novac s bankovnih kartica koje je nalazila u ukradenim novčanicima.

Vukovićeva je policiji poznata odranije, i to zbog prevara, a protiv nje je policija nedavno podnijela izvještaj i zbog krađe struje.

"Ona je osumnjičena da je u bijeljinsku bolnicu ulazila čak tri puta, a jednu ženu, kojoj je ukrala novčanik, oštetila je za 1.700 maraka, od čega je 700 pronašla u kešu, a još 1.000 je zatim podigla s bankomata, pošto je pronašla bankovnu karticu vlasnice", rekli su za "Nezavisne" u policiji.

Kako saznajemo, sumnja se da je Vukovićeva upala i u lokalni Centar za socijalni rad, gdje je takođe ukrala jedan novčanik sa 200 maraka, a zatim je "ispeglala" i bankovnu karticu koju je pronašla.

Ova žena je, kako saznajemo, rođena u Bijeljini, s tim što živi na području Srbije, i za njom je CJB Bijeljina raspisao potragu, a uhapsili su je prekjuče oko 16.20 graničari na graničnom prelazu Rača dok je pokušavala da pređe granicu.

"Nezavisnim" je potvrđeno da je kriminalističkom obradom utvrđeno da je ona ulazila u ustanove u Bijeljini, poput vrtića, bolnice, te centara za socijalni rad i za kulturu, pa iz kancelarija, koristeći odsustvo ili nepažnju vlasnika, iz torbi uzimala novčanike.

Vukovićeva je u potpunosti priznala šest krađa počinjenih u Bijeljini u proteklih nekoliko sedmica. Aleksandra Simojlović, portparol CJB Bijeljina, saopštila je da je o svemu obaviješteno i nadležno tužilaštvo.

Podsjetimo, bijeljinska policija i ranije je imala slične izazove i uspješno ih je rasvijetlila.

Tako su krajem 2015. godine dvojica Srbijanaca D.D. i R.L. uhapšeni zbog sumnje da su na području Bijeljine ukrali čak sedam novčanika. Tada je utvrđeno da su krađe počinili na području koje pokriva Policijska stanica Bijeljina, a riječ je o višestrukim povratnicima odnosno prestupnicima.

"Neopaženo su ulazili u kancelarije osnovnih i srednjih škola, univerziteta, Centra za socijalni rad i drugih ustanova, te iz torbi najčešće krali novčanike s novcem i ličnim dokumentima", saopšteno je tada iz CJB Bijeljina.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije