Hronika

Kekerović negirao krivicu

 Kekerović negirao krivicu
Kekerović negirao krivicu

SARAJEVO - Mlađen Kekerović i još osam lica izjasnili su se danas pred Sudom BiH da nisu krivi za organizovani kriminal, pranje novca i poreske utaje, sprečavanje dokazivanja, te falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava.

Na današnjem ročištu o krivici su se, osim Kekerovića, izjašnjavali i Goran Todorović, Predrag Vidić, Aleksandar Vuković, Zoran Pavlović, Radovan Kekerović, Biljana Trivundža, Slobodan Marčeta i Dejan Amidžić, saopšteno je iz Suda BiH.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu u predmetu "Mlađen Kekerović i drugi" u decembru prošle godine.

Optužnica se odnosi na 23 fizička i pravna lica, koja se terete za krivična djela organizovani kriminal, pranje novca i poreske utaje, sprečavanje dokazivanja, te falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava.

Optuženi se terete se da su u dužem vremenskom periodu, djelujući kao uvezana organizacija, u međusobnom dogovoru izvršili poresku utaju i nezakoniti povrat PDV-a u iznosu od oko 10 miliona KM.

Tužilaštvo BiH je zatražilo, a Sud odobrio blokadu imovine u višemilionskim iznosima, koja se odnosi na nekretnine, odnosno poslovne zgrade i objekte, kao i kuće na području Laktaša, Kozarske Dubice, Prijedora i drugih gradova, kao i blokadu pokretne imovine koja se odnosi na mašine i teretna vozila.

U okviru ovog predmeta biće predloženo oduzimanje velike nezakonito stečene imovinske koristi, koja je ostvarena počinjenjem krivičnih djela.

Riječ je o najopsežnijoj optužnici za krivična djela finansijskog kriminala podignutoj u postdejtonskoj BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije