Hronika

Kradljivac vozila prijetio da će zapaliti policajce

Kradljivac vozila prijetio da će zapaliti policajce
Kradljivac vozila prijetio da će zapaliti policajce

BANJALUKA - Jelenko Kopranović (42) iz Banjaluke uhapšen je u ovom gradu, a policija je kod njega pronašla dva skupocjena vozila, audi TT i BMW X5, za koje sumnja da su ukradena u Švajcarskoj.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Banjaluka, a zbog sumnje da je izvršio falsifikovanje isprava i krađu vozila, policija je pretresla prostorije u objektu "Mig", ali i kuću, stan i pomoćne objekte koje Kopranović koristi.

"Tokom pretresa pronađena je i oduzeta veća količina dokumenata za koje se sumnja da su falsifikovani, te audi TT i BMW X5, koji će biti predmet vještačenja zbog sumnje da su otuđeni na području Švajcarske", saopštila je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Kopranović je nakon kriminalističke obrade pušten, ali ga je potom u petak ujutru, nešto iza ponoći, policija uočila na mjestu suvozača u golfu 5, iz kojeg je on tada izašao i počeo da bježi.

"Bježao je Ulicom Ivana Franje Jukića i prilikom bjekstva odbacio pištolj marke CZ kalibra devet mm", navela je Markanovićeva, a kako saznajemo, za tim pištoljem ranije je raspisana potraga u Kneževu/Skender Vakufu.

Policajci su Kopranovića tada sustigli, ali im je on tokom hapšenja prijetio.

"Govorio im je da da će ih pobiti, pregaziti vozilom, zapaliti i da će im se osvetiti jer njega niko ne može hapsiti. Tokom pregleda lica lišenog slobode, pronađena je veća količina novca u raznim apoenima za koji se sumnja da potiče iz krivičnog djela", kažu u policiji.

Inače, Kopranović je koristio još čak četiri imena, i to Siniša Pavić, Zoran Pavić, Jelenko Sjenica, te Mirko Sjenica. Švajcarska policija raspisala je za njim potjernicu zbog krađe u Cirihu, "teške" čak 73.000 franaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije