Hronika

Krali golfove pa prešli na ženske torbe

Krali golfove pa prešli na ženske torbe
Krali golfove pa prešli na ženske torbe

BANJALUKA - Banjalučani I.P. (15) i S.K. (14), koji su početkom decembra osumnjičeni za krađu tri golfa, ponovo su uhapšeni, ali ovaj put zbog otimanja torbi i novca.

Naime, ovi drski maloljetnici opet su u ponedjeljak završili u policiji zbog sumnje da su odgovorni za tri teške krađe, a koje su počinjene proteklog vikenda na području Banjaluke.

Prvi napad na prolaznicu dogodio se u petak u 17.30 u banjalučkom naselju Kuljani. Lopov je prišao s leđa ženi i iz ruke joj istrgnuo plastičnu vrećicu u kojoj se nalazio novčanik sa ličnom kartom, ključevima i novcem.

Na sličan način su i u subotu oko 18.50 napali ženu na Bulevaru cara Dušana. Ženi su, dok je išla prema parku, s leđa prišla dva nepoznata muškarca i istrgnula joj torbu s ramena. U torbici su bila lična dokumenta, mobilni telefoni i oko 350 maraka. Opljačkana žena je rekla da joj je ovom krađom pričinjena šteta od oko 800 maraka.

Ni ovdje nije bio kraj: krađa na isti način počinjena je i u nedjelju u Ulici Nikole Pašića. Lopov je u nedjelju oko 13.30 prišao ženi s leđa i iz ruke joj istrgnuo novčanik u kojem se su takođe nalazila lična dokumenta i novac. Podsjećamo, oni su prije samo dvije sedmice zatečeni u krađi golfa 2 na lokalnom putu u mjestu Hadžići u Oštroj Luci.

Daljim radom na terenu policija je došla do informacija da su spomenuta dvojica maloljetnika 1. i 2. decembra iskoristili nepažnju vlasnika, koji su ostavili ključeve u vozilima golf 2, te ih ukrali.

Vozila su ukrali u banjalučkoj Ulici krajiških brigada, u Stričićima, kod Banjaluke, te u Trnu, kod Laktaša.

Njih takođe sumnjiče i da su 2. decembra u Ulici Prva kuljanska u Kuljanima, kod Banjaluke, sa ukradenim golfom 2 prišli ženi s leđa i sa ramena joj istrgnuli torbicu i pobjegli. U torbici se nalazio novac, zlatni nakit i lične stvari. Provjerava se još da li je puška koja je kod maloljetnika pronađena njihova i da li su možda planirali neko razbojništvo, ili su je našli u golfu koji su ukrali.

Maloljetnici počinili 269 krivičnih djela

Za samo prvih devet mjeseci ove godine maloljetne osobe su na području RS počinile čak 269 krivičnih djela i to najčešće ona protiv imovine, podaci su MUP-a RS. Kako navode, najviše krivičnih djela počinili su stariji maloljetnici, od 16 do 18 godina, i to čak 190, poslije njih su oni od 15 do 16 godina koji su izvršili 64 nedjela, dok su djeca do 14 godina počinila 16 krivičnih djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije