Hronika

Kuvajćanin biciklom teško povrijedio djevojčicu iz Jemena na Ilidži

Kuvajćanin biciklom teško povrijedio djevojčicu iz Jemena na Ilidži
Foto: Ilustracija | Kuvajćanin biciklom teško povrijedio djevojčicu iz Jemena na Ilidži

SARAJEVO - U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila na Ilidži teško je povrijeđena šestogodišnja djevojčica porijeklom iz Jemena.

Oko 21.55 sati u ulici Velika aleja došlo je do udara i obaranja na kolovoz djevojčice L.A.M. (2011.), državljanka Jemena, od bicikliste A.A. (2000.), državljanina Kuvajta.

U ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede, opasne po život (fraktura kosti glave), zadobila je L.A.M. kojoj je ljekarska pomoć ukazana na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu gdje i zadržana na liječenju.

O navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalog tužilaštva u Sarajevu, koji je izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajnim radnjama, koje su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

Po nalogu dežurnog tužioca vozač bicikla A.A. lišen je slobode i predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Odsjeka za saobraćajne istrage, nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode, saopšteno je iz MUP-a KS.

(klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije