Hronika

Lažnom dojavom o bombi htio da "zamete" trag?

Lažnom dojavom o bombi htio da "zamete" trag?
Lažnom dojavom o bombi htio da "zamete" trag?

BANJALUKA - Postavljena je bomba, ovaj put se ne šalim, kazala je nepoznata muška osoba u telefonskom pozivu upućenom u četvrtak banjalučkom Osnovnom sudu.

Ovo je drugi put u proteklih pet dana da je policiji prijavljeno da je u ovoj instituciji postavljena eksplozivna naprava, a utvrđeno je da je u oba slučaja bila lažna.

Kao i u prvom slučaju, tačnije u ponedjeljak, policija je i danas nakon prijave izašla na lice mjesta i blokirala okolne ulice, te krenula u pregled prostorija suda.

Kako je sve dojavljeno u vrijeme pauze, oko deset časova, u zgradi nije bio prisutan veliki broj radnika.

Prolaznici su opet zastajali i gledali šta se dešava, te se u čudu pitali ko stoji iza svega ovoga, nadajući se da će ostati sve na šali, odnosno da bombaš ipak neće ostvariti svoj plan da digne u vazduh ovu instituciju.

S obzirom na to da je bilo zakazanih ročišta na raznim sudskim referatima, policija će izuzeti svu dokumentaciju kako bi pokušala utvrditi da li je to motiv za lažnu dojavu o postavljenoj bombi.

Postoje dvije verzije u ovom slučaju. Moguće je da iza lažnih dojava o eksplozivnim napravama stoje dvije različite osobe.

Međutim, ima i druga strana priče, a to je da policija sumnja da se radi o istoj osobi, koja je pogriješila sud, odnosno da je imala za cilj da uplaši zaposlene u Osnovnom sudu u Gradišci. Kada su mediji objavili ovu informaciju, lažni bombaš, misleći da je otkriven, danas je prijavio bombu ponovo u banjalučkom sudu, kako bi, najvjerovatnije, zamutio trag policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije