Hronika

Lipovača i Gluhalić prebačeni u Kantonalni sud u Bihaću

Lipovača i Gluhalić prebačeni u Kantonalni sud u Bihaću
Lipovača i Gluhalić prebačeni u Kantonalni sud u Bihaću

BIHAĆ - Saslušanje premijera Unsko - sanskog kantona (USK) Hamdije Lipovače i vlasnika poduzeća "Agra" Alena Gluhalića, osumnjičenih za zloupotrebu položaja ili ovlasti kod kantonalne tužiteljice Ornele Cerić - Mrenica završeno je večeras.

Nakon toga su osumnjičeni izvedeni na stražnji izlaz Tužilaštva USK i u pratnji policije odvedeni u obližnju zgradu Kantonalnog suda u Bihaću.

Portparol Tužilaštva USK, Adnan Tulić je u izjavi novinarima kazao da se osumnjičeni terete za najteže okvalifikovani oblik ovog djela i da je Tužilaštvo zatražilo jednomjesečnu mjeru pritvora za oba osumnjičena.

Po njegovim riječima, pritvor je zatražen po više osnova, zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, mogućnosti bjekstva i zbog težine samog krivičnog djela, koje im se stavlja na teret.

Osumnjičeni Lipovača i Gluhalić na saslušanju su u Kantonalnom sudu, gdje sudija za prethodni postupak Fikret Hodžić treba donijeti odluku o mjeri pritvora na prijedlog Tužilaštva USK, nakon vijećanja večeras kasno ili sutra ujutro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije