Hronika

Ljekari se potukli u sarajevskoj bolnici, umiješala se i medicinska sestra

Ljekari se potukli u sarajevskoj bolnici, umiješala se i medicinska sestra
Ljekari se potukli u sarajevskoj bolnici, umiješala se i medicinska sestra

ISTOČNO SARAJEVO - U bolnici Kasindo u Istočnom Sarajevu na Odjelu pulmologije došlo je do sukoba dvojice ljekara, u kojem je jedan od njih zaradio teže povrede. Povod za sukob bila je dodatna onkološka specijalizacija pulmologije u Beogradu, a zbog nje su se sukobili jedan pulmolog i jedan hirurg. Tačnije, pulmolog dr D. E. je optužio kolegu dr M. K. da ga je napao i pretukao. Slučaj je, kaže, prijavio policiji.

"Oko sedam sati ujutro sam sjedio za svojim radnim stolom u ordinaciji. Unutra je bila i koleginica dr G. K. Na vrata je ušao kolega M. K. i rekao je koleginici da izađe, što je ona i učinila. Nakon toga je odgurao jedan stolić do vrata da ne bih mogao pobjeći. Poslije je nasrnuo na mene psujući. Uhvatio me je za prsa i oborio na stol. Pao sam i udario glavom o pod", ispričao je za Dnevni avaz pulmolog dr D. E. dodajući da su pacijenti u čekaonici čuli vrisku i lupanje. U jednom trenutku pulmolog je navodno uspio pobjeći u hodnik, gdje ga je kolega sustigao i opet oborio na pod.

"Sestra M. M. uspjela je skloniti kolegu s mene. Da nije nje bilo, ne znam kako bi se incident završio. Zadobio sam kontuziju mozga i hematom na glavi. Sada se nalazim na bolovanju jer sam napadnut na radnom mjestu. Napadnut sam dok sam nosio bijeli mantil, koji je svetinja. Kolega Kovačević je nosio jaknu. Protiv njega nemam ništa. Siguran sam da je ovo zakuvala njegova supruga, koja mi je bila protukandidat za dodatnu specijalizaciju u Beogradu. Direktor je odabrao mene i već šest mjeseci trpim njenu torturu", požalio se dr D. E., koji se nada da će disciplinski postupak nad njegovim kolegom završiti dok on krene na specijalizaciju.

Iako se u bolnici priča o stalnim neslaganjima hirurgove supruge i napadnutog ljekara, koji su se zbog toga već nalazili pred disciplinskom komisijom, spomenuta doktorica demantovala je optužbe. Ustvrdila je da je napad na njenog kolegu pulmologa izmišljen da bi se oblatilo njeno ime i ime njenog supruga. Direktor bolnice pak slučaj za medije nije želio komentarisati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije