Hronika

Lopov lažno prijavio krađu pa se razotkrio

Lopov lažno prijavio krađu pa se razotkrio
Lopov lažno prijavio krađu pa se razotkrio

DOBOJ - Dobojska policija razotkrila je M.N. iz ovog grada da je lažno prijavio da je pokraden, a zatim nakon kriminalističke obrade utvrdila kako je i sam učestvovao u nekoliko krivičnih djela.

Naime, on se u ponedjeljak javio u policijsku stanicu sa tvrdnjom da mu je iz podruma kuće ukradeno 10.000 maraka i bankovna kartica na kojoj je bilo oko 30.000 maraka.

Kako je tvrdio, taj novac je dobio od osobe kojoj je prodao svoj dobitni loto listić, kojim je osvojio 40.000 maraka.

"Preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela teške krađe, policijski službenici su utvrdili da je M.N. lažno prijavio krivično djelo kojim je, navodno, oštećen", saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Tokom kriminalističke obrade za lažnu prijavu M.N. je u potpunosti razotkriven, nakon čega za njega počinju problemi sa zakonom.

Naime, policija otkriva da je zajedno sa dvojicom maloljetnika u mjestu Poljice u aprilu ove godine provalio u jednu kuću i ukrao televizor, koji je i pronađen kod osobe kojoj su ga prodali.

Daljom kriminalističkom obradom utvrđeno je i kako je, takođe u Poljicama, sa dvojicom maloljetnika oštetio automobil golf, počupao bočna ogledala i otkinuo čep sa rezervoara. 

Kako je rečeno iz CJB Doboj, nakon što ovaj predmet bude dokumentovan Okružnom tužilaštvu će biti dostavljen izvještaj za lažno prijavljivanje, tešku krađu i oštećenje tuđe stvari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije