Hronika

Lopovi iz BiH pretukli i opljačkali staricu u Hrvatskoj

Lopovi iz BiH pretukli i opljačkali staricu u Hrvatskoj
Lopovi iz BiH pretukli i opljačkali staricu u Hrvatskoj

SISAK - Dvojica državljana BiH sumnjiče se da su na području Sisačko-moslovačke županije izvršili 12 krađa i razbojništava, kao i da su kod Gline pretukli i u podrumu ostavili vezanu 80-godišnju staricu.

Hrvatska policija je u četvrtak saopštila da su, u saradnji s bosanskohercegovačkim kolegama iz Velike Kladuše, proveli istragu nad 29-godišnjakom i 31-godišnjakom zbog sumnje da su na području Gline i Topuskog od početka septembra do sredine oktobra počinili devet teških krađa i dvije krađe te po jedno razbojništvo i oštećenje tuđe stvari.

Oni se sumnjiče da su 8. oktobra u mjestu Mali Obljaj ilegalno prešli državnu granicu, provalili u u tamošnju kuću te zasad nepoznatim predmetom u glavu udarili 80-godišnju vlasnicu, koju su u podrumu ostavili vezanu za stolicu. U sisačkoj bolnici poslije su joj utvrđene lakše povrede.

Iz kuće su joj ukrali mobilni telefon i torbicu s novčanikom s ličnim dokumentima.

Na tom području oni su, navodno, počinili pet krađa iz četiri porodične kuće, odakle su odnijeli dvije motorne testere, pročistač za vodu, sjekiru, blanjalicu, okretač, ražanj, prenosni računar, ribarske štapove i pribor, mačetu, novčanik u kojem se nalazila bankovna kartica te mobilni telefon, dok iz jedne vikendice nisu ništa ukrali.

Četiri teške krađe počinili su i u Starom Selu Topuskom, gdje su iz šumarske kuće ukrali ručna kolica i pretvarač napona, iz vikendice vrtnu kopačicu, dva trimera, motornu pilu, dvogled i sjekiru, dok su u dvije porodične kuće provalili ništa ne ukravši.

U Malom Obljaju su iz dvorišta ukrali bakreni rakijski kotao, a iz otključane kuće mobilni telefon i novac. U istom mjestu su pokidali dvije brave te razbili staklo na vratima ličnog automobila.

U policiji ukupnu materijalnu štetu počinjenu ovim kaznenim djelima procjenjuju na oko 50.000 kuna (oko 13.000 maraka), navodeći da je većina ukradenih predmeta pronađena te da će biti vraćena vlasnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije