Hronika

Luna, porijeklom iz Banjaluke, umrla na majčin rođendan

Luna, porijeklom iz Banjaluke, umrla na majčin rođendan
Luna, porijeklom iz Banjaluke, umrla na majčin rođendan

GETEBORG - Luna je imala svega četiri godine. Kada je u petak otišla na pecanje s ocem Dejanom i njegova dva druga niko nije mogao ni da pretpostavi da se više neće vratiti. Nakon eksplozije bila je živa još neko vrijeme. Umrla je na moj rođendan.

Ispričala je ovo medijima u Švedskoj Banjalučanka Dušica Perović, majka četvorogodišnje djevojčice Lune Mandić, koja je u petak veče u švedskom gradu Geteborgu smrtno stradala s ocem Dejanom Mandićem (29) od eksplozije bombe, koja je postavljena pod njegov automobil.

Tog 12. juna, kako je majka ispričala, kada je krenula s ocem djevojčica joj je rekla: "Mama, nema potrebe da nas pratiš, družićemo se tata i ja".

Tokom dana ih je zvala i rekli su kako im je na pecanju već postalo hladno i vjetrovito i da će krenuti kući.

"Čekala sam, ali njih nije bilo. Čim sam u medijima vidjela informaciju o nesreći u kojoj je stradalo i dijete, osjetila sam da nešto nije u redu. Otišla sam u bolnicu. Doktori su mi rekli da moram da pričekam, ali sam im rekla da sam sigurna da je to moja kćerka. Na kraju su mi dozvolili da odem do nje. Znali su već da neće preživjeti", kaže majka.

Mediji prenose i izjave Dženete Rajković, sestre poginulog Mandića, takođe Banjalučanina.

"Luna mi je umrla na rukama. Izgubila sam i brata i njegovo dijete, ništa više od njega nemam", rekla je kroz plač.

Od eksplozije bombe, osim oca Dejana i male Lune, na licu mjesta stradali su i Edis Alihodžić i Mića Nikolić.

Šef policije u Geteborgu izjavio je za švedske medije da ubistvo četvorogodišnje djevojčice, po svemu sudeći, nije bila slučajna greška već da je definitivno u pitanju osveta, jer je do sada potvrđeno da je jedan od poginulih muškaraca nedavno bio povezan sa sukobima u Geteborgu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije