Hronika

MUP saopštio detalje: Muškarac pao pod tramvaj na Ilidži

MUP saopštio detalje: Muškarac pao pod tramvaj na Ilidži
Foto: Avaz/Printscreen | MUP saopštio detalje: Muškarac pao pod tramvaj na Ilidži

SARAJEVO - Na platou uz tramvajsku prugu, neposredno ispred tramvajskog stajališta Ilidža, sinoć se dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj se nastradala jedna osoba.

Danas su se povodom nesretnog događaja oglasili iz Minsitarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Naime, pri izlasku iz zaustavljenog tramvaja, putnik je, za sada na neutvrđen način, pao na kolosijek tramvajske pruge, a tramvaj je započeo kretanje prema stajalištu.

Tom prilikom, putnik je zadobio tjelesne povrede, te je u toku transporta na KCUS preminuo u vozilu Hitne pomoći, a smrt je u 22,10 sati konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS.

„Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a obavili su ga pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke. Utvrđeno je da je preminuli putnik A.K., rođen 1951. godine, iz Tuzle. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, vozač tramvaja, 36-godišnji A.H. iz Sarajeva, lišen je slobode i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na ovom predmetu“, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije