Hronika

Mačar strahovao od Darka Eleza

Mačar strahovao od Darka Eleza
Mačar strahovao od Darka Eleza

SARAJEVO - Jovan Škobo, svjedok Tužilaštva, izjavio je danas u Sudu BiH na suđenju Bojanu Cvijanu i drugima da je Vlatko Mačar na dan kada je ubijen 2008. godine trebalo da s njegovim sinom Miroslavom ode u Australiju kako bi se sastao s Đorđem Ždralom.

Mačar je ubijen 28. januara u eksploziji naprave postavljene u crveni golf koji je bio parkiran ispred njegovog kafića "Omerta" u Palama.

Škobo je još kazao da se na dan ubistva Mačara čuo sa sinom Miroslavom, koji mu je rekao da je Vlatko ubijen.

"Miroslav i Vlatko su taj dan trebali otputovati u Australiju da se vide sa Ždralom, koji se tamo sklonio, jer se bojao da će biti ubijen. Mačara sam dan ranije vidio, bili smo u najboljim odnosima. Stalno je ukazivao da će da ga ubiju, pa se i vozio u blindiranom vozilu. Mislio je da mu prijeti opasnost od Darka Eleza", kazao je Škobo.

Kako kaže, Mačar je bio blizak sa Ždralom, a koji je bio u svađi sa Elezom.

Branka Blagojević, takođe svjedok Tužilaštva, a koja je bila čistačica u "Omerti", prisjetila se da je u trenutku eksplozije bila na sredini objekta, da je od raspršenog stakla i gelera zadobila povredu ruke.

Treći svjedok Rajnat Ikonić je ispričao da ga je u ljeto 2007. kontaktirao optuženi Marko Krajišniki i pitao da li iz Loznice do Beograda može da preveze dvije osobe, što je i uradio.  Jedan od njih je, kako priča Ikonić, bio Anđelko Veljančić, kojeg je znao, ali nije poznavao drugu osobu, da bi kasnije saznao da je to bio Darko Elez. Odbrane su prigovarale na način na koji je od Ikonića uzet iskaz, ali i od ostalih saslušanih svjedoka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije