Hronika

Majka djevojčice iz Istočnog Sarajeva: Moju kćerku je dječak udario prvi

Majka djevojčice iz Istočnog Sarajeva: Moju kćerku je dječak udario prvi
Foto: Ilustracija | Majka djevojčice iz Istočnog Sarajeva: Moju kćerku je dječak udario prvi

ISTOČNO SARAJEVO - Moju četrnaestogodišnju kćerku je njen vršnjak prvi udario, a kada je moj muž kasnije otišao da ga upozori, bio je veoma bezobrazan, rekla je juče Sanja Tolo, majka djevojčice iz Istočnog Sarajeva.

Naime, nakon optužbi Nataše Šilj da su petorica odraslih muškaraca u Istočnom Sarajevu istukla njenog sina, o čemu su pisale "Nezavisne", optužbe stižu i sa druge strane.

Majka djevojčice koja je imala konflikt sa pretučenim dječakom tvrdi da je taj dječak prvi udario njenu kćerku, vrijeđao je i prijetio.

"Istina je da su se djeca 9. maja sastala i otišla proslaviti kraj školske godine.

Tom prilikom prskali su se vodom i pokvasili Aleksandrov zvučnik, nakon čega je on napao moju kćerku i počeo verbalno da je vrijeđa i prijeti joj. Nakon što ga je zamolila da prestane i ostavi je na miru, uslijedilo je gurkanje. Tada je Aleksandar snažno uhvatio za ruku i udario nogom", kaže Sanja Tolo.

Sve ovo je, kako tvrdi, propraćeno vrijeđanjem i komentarima neprimjerenim za jednog dječaka kao i određenim ružnim seksualnim aluzijama.

"O svemu navednom postoji medicinski nalaz i mišljenje psihijatra. Takođe, sve smo prijavili PU Istočno Novo Sarajevo. Moja kćerka se nakon toga vidno uznemirena vratila kući i ispričala šta se desilo", priča ova majka.

Nakon toga njen suprug je, kaže, odlučio da potraži dječaka, ali s namjerom da s njim razgovara i da ga upozori i nije okupljao ljude da idu s njim da tuku maloljetnika, nego je sreo par prijatelja kada je naišao Aleksandar.

"Dječak je prilikom susreta bio jako drzak, bezobrazan i nasilnički nastrojen. Takvo neočekivano ponašanje je izazvalo revolt kod mog supruga, nakon čega mu je udario šamar i odgurnuo ga. Niko od navedenih suprugovih prijatelja nije na bilo koji način imao nikakav fizički kontakt", kaže Tolo.

Ona smatra  da dječaku nisu mogle biti nanesene teške tjelesne povrede.

"Dan nakon događaja dječak je bio u igraonici i vršnjacima se hvalio kako će se pretvarati da ima teške traume i tražiti novčanu odštetu", tvrdi Sanja Tolo.

Međutim, Nataša Šilj, majka dječaka, kaže da druga strana sad njenog sina pokušava da prikaže kao problematičnog.

"Nemam neki poseban komentar. Oni se se sada brane i vjerujem da bi to i drugi radili. Sve ostalo ćemo završiti preko suda. Skidali su gaće mome djetetu, tukli ga i sada ispade da je on monstrum i siledžija, sram ih bilo. Ja sam u strahu od daljih događaja ", kazala je Šiljeva.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo rekli su da su zaprimili dvije prijave, jednu od jedne porodice, drugu od druge.

"Istraga je u toku, trenutno se sakupljaju dokazi, saslušavaju se lica, takođe tužilac je obaviješten o svemu i o tome kako će se kvalifikovati djelo izjasniće se u narednim danima", rekli su iz PU Istočno Sarajevo.

Kao jedna od standardnih mjera koja će biti sprovedena je i saslušanje djevojčice i dječaka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije