Hronika

Među privedenima i vehabija

Među privedenima i vehabija
Među privedenima i vehabija

PRIJEDOR - Prijedorska policija privela je četiri osobe zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu s ubistvom Muharema Balića (62) i Almira Redžića (48) u Trnopolju, kod Prijedora.

Iz policije su saopštili da su privedeni K.Z., K.A., T.M. i K.H., te da je oduzeta određena municija koja je poslata na vještačenje. Kako nezvanično saznajemo, radi se o Zikriji Krkić i Mirzi Trnjaninu, dok preostaloj dvojici nismo uspjeli da saznamo ime. Takođe saznajemo da je policija pronašla četiri puške, pištolj, bombe i veću količinu municije.

Izvor "Nezavisnih" blizak istrazi kazao nam je da Krkić pripada vehabijskom pokretu već dugi niz godina, te da je već imao sukoba s pokojnim Almirom Redžićem.

"On je vehabija i strah i trepet za selo. Nekoliko puta se zamjerio s Almirom, ali nije poznato zbog čega", kazao je naš izvor blizak policiji.

Kako kaže, policija je pronađene čaure i oružje poslala na vještačenje, kao i odijelo oduzeto od privedenih.

"Tokom istrage određene indicije policiju su dovele do privedenih osoba. Dobar dio priča se poklapa, ali čeka se vještačenje kako bi se obezbijedio dokaz", rekao je naš dobro obaviješteni izvor.

Nakon ovog krvavog zločina, mještani Trnopolja kažu da isplivavaju novi detalji koji bi mogli pomoći policiji da pronađe ubicu.

"Čuo sam kada se pucalo u kafani, ali nisam obraćao pažnju jer je Bajram. Međutim, stajao sam blizu prozora i vidio čovjeka kako sjeda u bijeli auto i govori: 'Nećeš više ni kod Srbina ni kod muslimana!' Šta je to značilo, ja stvarno ne znam", kazao nam je mještanin, koji je želio ostati anoniman, dodajući da mu jača sila nije dala da ustane i vidi šta se dešava.

Mještanka Trnopolja nam je kazala da je i muškarac iz Hrnjića imao prošle godine sukob s ubijenim Redžićem, navodno zbog neke saobraćajne nezgode.

Motiv ovog stravičnog ubistva još nije utvrđen, a sumnja se da bi to mogla da bude preljuba ili kockarski dugovi Redžića.

Podsjećamo, Balić i Redžić su ubijeni u ponedjeljak, 28. jula, nešto iza 23 časa u kafiću "San". Njihova tijela pronašao je vlasnik kafića Irfan Redžić, koji je čuo pucnje. Ubijeni Muharem je pronađen blizu vrata, a Almir unutra kod frižidera.

Ispaljeno deset hitaca

Ubijeni Muharem Balić je pogođen sa četiri, a Almir Redžić sa šest hitaca. Obdukcijom je utvrđeno da je Balić zadobio četiri prostrelne rane grudnog koša, a Redžić šest prostrelnih rana sa bočne i leđne strane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije