Hronika

Migrant krao u tržnom centru u Velikoj Kladuši

Migrant krao u tržnom centru u Velikoj Kladuši
Foto: N.N. | Migrant krao u tržnom centru u Velikoj Kladuši

VELIKA KLADUŠA - Pripadnici Policijske stanice Velika Kladuša priveli su muškarca arapskog porijekla M.L. (24) zbog krađe u jednom ovdašnjem trgovačkom centru.

Iz policije je saopšteno da ih je zaštitar obavijestio da su priveli pomenuto lice, za koje je naknadno utvrđeno da se radi o palestinskom državljaninu i da je zatečen u krađi tehničkih uređaja i opreme.

"Ukradena roba je izuzeta i ustanovljeno je kako je njena vrijednost 434 marke. Ovo lice je saslušano i u toku je dalji rad na dokumentovanju krivičnog djela teška krađa", potvrdila je portparol policije USK Snježana Galić. Inače, u proteklih nekoliko mjeseci sve se češće događaju ovakvi i slični slučajevi u kojima su akteri migranti koji se privremeno nalaze na teritoriji Velike Kladuše. Podsjećamo da je prije nepunih mjesec dana izbila tučnjava između više migranata u jednom ugostiteljskom objektu i da je tom prilikom jedan strani državljanin iz Palestine nožem ranjen u nogu.

Broj migranata na području Velike Kladuše osjetno se povećao u posljednje vrijeme, a većina njih već duže vrijeme bezuspješno pokušava preći preko granice s Hrvatskom. Kako saznajemo, migranti borave u privatnom smještaju, ali veliki broj njih utočište je pronašao u raznim pomoćnim objektima te napuštenim i devastiranim kućama. O tome da problem s migrantima u ovoj lokalnoj zajednici postaje sve veći svjedoči i to što će o ovoj temi raspravljati ovdašnje Općinsko vijeće na sjednici koja je zakazana za naredni ponedjeljak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije