Hronika

Milakovići kod Banjaluke: Ubio suprugu drvetom

Milakovići kod Banjaluke: Ubio suprugu drvetom
Milakovići kod Banjaluke: Ubio suprugu drvetom

BANJALUKA - Vaskrsija Milaković (78) ubio je kuhinjskom daskom tri godine mlađu suprugu Slavku u nedjelju poslijepodne u porodičnoj kući u zaseoku Milakovići, kod Banjaluke.

Milakovići su u braku živjeli više od 50 godina, a motiv ubistva koje je šokiralo rođake i mještane zasad nije poznat.

Ono što je poznato, jeste da je Milaković imao teži oblik senilnosti, te da je svoju suprugu ubio kuhinjskom daskom dok je ležala na kauču u sobi.

Nakon što su došli sinovi i rođaci, Vaskrsija im nije mogao odgovoriti zašto je ubio suprugu.

Slobodan Salić, dežurni tužilac, nakon saslušanja osumnjičenog zatražio je određivanje jednomjesečnog pritvora za Milakovića.

Bliski rođaci pričaju kako među supružnicima nije bilo većih problema, ali da je na zdravlje osumnjičenog uticala iznenadna smrt kćerke, koja je poginula u nesreći prije nekoliko godina.

"Vaskrsija i Slavka su živjeli uobičajenim životom ljudi na selu. Imali su četvoro djece, tri sina i kćerku, koja je nažalost poginula prije sedam godina u nesreći kod Banjaluke. Ova tragedija je uveliko pogoršala zdravlje Vasrkrsija, ali držao se koliko je mogao i živio", ispričao je blizak rođak porodice koji je zamolio da mu ne navodimo ime.

Dodaje kako niko nije ni slutio da bi Milaković mogao dići ruku na suprugu.

"U nedjelju sam došao i zatekao Slavku mrtvu u kući. Pitao sam Vaskrsija zašto je uradio tako nešto, a on mi je odgovorio da ne zna i da se ne sjeća šta je uradio uopšte. Ubrzo je došla policija i odvela ga na saslušanje", ispričao je blizak rođak Milakovića.

Maja Đaković-Vidović, portparol Okružnog tužilaštva u Banjaluci, ispričala je da je ubistvo prijavljeno u nedjelju oko 15 časova.

 "Tužilac je naredio da budu preduzete sve neophodne radnje na rasvjetljavanju slučaja, a naložena je i obdukcija beživotnog tijela oštećene u Zavodu za sudsku medicinu RS", navela je Đaković-Vidovićeva.

Predložen pritvor

Tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka predložio je određivanje mjere pritvora za Vaskrsiju Milakovića (1935.) iz Potkozarja zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistva svoje supruge Slavke.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zato što je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, saopšteno je danas iz Okružnog tužilaštva Banjaluka.

O prijedlogu za određivanjem mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci. (Fena)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije