Hronika

Mjere zabrane osumnjičenim za terorizam

Mjere zabrane osumnjičenim za terorizam
Mjere zabrane osumnjičenim za terorizam

SARAJEVO - Sud BiH donio je rješenje kojim se Samiru Hadžaliću i Ramizu Ibrahimoviću, osumnjičenim za terorizam, određuju mjere zabrane.

Mjere se odnose na zabranu putovanja uz privremeno oduzimanje svih putnih isprava, kao i zabranu izdavanja novih putnih isprava i prelazak granice uz korištenje lične karte, te obavezno javljanje nadležnim policijskim stanicama jednom sedmično.

Hadžalić i Ibrahimović osumnjičeni su za organizovanje terorističke grupe, a u vezi sa terorizmom, saopšteno je iz Suda BiH.

Oni su uhapšeni u okviru akcije kodnog naziva "Damask".

U akciji "Damask", koja je izvedena po nalogu Tužilaštva BiH 13. novembra, pripadnici Sipe pretresli su više objekata na području Sarajeva, Zenice, Kaknja, Maglaja i Živinica, s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

U akciji su uhapšeni Mehmed Tutnić, Enver Lilić, Salko Imamović, Senad Kljajić, Halil Garanović, Ramiz Ibrahimović, Fikret Hadžić, Kenan Okan, Berin Tahić, Semir Hadžalić i Ahmet Mušanović koji se dovode u vezu sa terorizmom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije