Hronika

Mladići zadavili staricu zbog novca

Mladići zadavili staricu zbog novca
Mladići zadavili staricu zbog novca

PALE - Nemanja Đokić (22) iz mjesta Sumbulovci, i Gavrilo Veselinović (26), iz naselja Ljubogošta, uhapšeni su zbog ubistva Radojke Jugović (69) iz Mokrog, kod Pala, koje je počinjeno krajem prošle sedmice.

To su danas potvrdili izvori iz CJB Istočno Sarajevo, koji su svirepo ubistvo rasvijetlili nakon opsežne istrage, a kojom su utvrdili da je starica zadavljena zbog novca.

"Veći broj dokaza i tragova koji su pronađeni u kući, a koji su vještačeni, ukazuju na to da je ubistvo počinio Đokić, a da mu je saučesnik bio Gavrilo V.", rekao je Radenko Vasiljević, načelnik CJB Istočno Sarajevo.

Policajci su tokom istražnih radnji priveli i obavili informativni razgovor sa nekoliko osoba osumnjičenih za ubistvo starice, od kojih je nekolicina podvrgnuta poligrafskom testiranju, što je u konačnici dalo rezultate.

Đokića su, kako je saopšteno na vanrednoj konferenciji za novinare CJB Istočno Sarajevo, pripadnici MUP-a HNK pronašli i uhapsili u Neumu, dok je drugoosumnjičeni uhapšen na području opštine Pale.

Izvori bliski policiji tvrde da su njih dvojica te večeri, kada su ubili staricu, krenuli u pljačku, s ciljem da od nje ukradu novac. Zbog okolnosti koje, po svemu sudeći, nisu očekivali, zadavili su Jugovićevu i tako počinili krivično djelo teško ubistvo.

"Novac koji su počinioci imali namjeru uzeti nisu pronašli. Novac je naknadno, tokom istrage, policija pronašla ispod dušeka žrtve na krevetu", kazao je Vasiljević.

Uhapšeni su juče predati u nadležnost Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Podsjetimo, komšije su staricu opisale kao "radišnu osobu, koja je živjela sama". Kažu da je ona nekoliko dana prije nemilog događaja prodala četiri-pet ovaca, što misle da su počinioci upratili, te da je novac glavni motiv ovakvog šokantnog djela.

Njeno tijelo pronašli su kćerka i zet u petak ujutro u kući u mjestu Mokro, kad su došli da je obiđu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije