Hronika

Mostar: Stravična saobraćajka, motoristi iz Sarajeva otkinuta noga?

Mostar: Stravična saobraćajka, motoristi iz Sarajeva otkinuta noga?
Mostar: Stravična saobraćajka, motoristi iz Sarajeva otkinuta noga?

MOSTAR – Motociklista U. N. iz Sarajeva teško je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko deset časova dogodila u Žitomislićima, mjestu na magistralnoj cesti M-17, između Mostara i Čapljine.

Stravična nesreća u Mostaru, motoristi iz Sarajeva teško povrijeđen

Naime, on se nalazio na motociklu Honda bh. Registarskih tablica kada se sudario sa automobilom Peugeot 308 holandskih registarskih oznaka, a za čijim volanom je bio Z. N., državljanin BiH.

"Oba vozila su se kretala iz smjera Mostara prema jugu, te su oba u jednom trenutku započela radnju pretjecanja trećeg vozila. Vozač Peugeota nije vidio motociklistu koji je preticao te je ostvaren kontakt između dva vozila, kada je motocikl odbačen van ceste", rekao je tužitelj Tužilaštva HNK-a.

Vozač motocikla je pao, te je prema riječima očevidaca zadobio povredu donjih ekstremiteta, odnosno noge. Naime, prilikom pada, motociklist je ostao bez dijela noge koja mu se fizički odvojila od tijela.

Ubrzo potom motociklista je prebačen u mostarsku bolnicu gdje ljekari pokušavaju sanirati povredu.

Uviđaj su na mjestu događaja obavili službenici PU Mostar, a po nalogu dežurnog tužitelja oba vozila su zbog vještačenja prebačeni u krug policijske stanice u Mostaru.

Na magistralnoj cesti M-17, između Mostara i Čapljine, u mjestu Žitomislići, oko devet časova sati dogodila se teža prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede.

Kako je za Bljesak.info rekao dežurni tužitelj, do nesreće je došlo između motocikla Honda bh. registracijskih oznaka i osobnog vozila Peugeot 308 registracijskih oznaka Nizozemske, za čijim je upravljačem bio Z.N. državljanin BiH.

Kako je tužilac istaknuo, tijekom pokušaja preticanja trećeg vozila ostvaren je kontakt između Peugeota i Honde, a motocikl je odbačen van ceste.

Tom prilikom vozač motocikla U.N. (1971.) iz Sarajeva je, prema riječima očevidaca, zadobio tešku ozljedu donjih ekstremiteta, odnosno noge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije