Hronika

Motociklom naletio na auto i poginuo

Motociklom naletio na auto i poginuo
Motociklom naletio na auto i poginuo

BANJALUKA - Banjalučanin Zoran Kojić (24) poginuo je u ponedjeljak u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila u Karađorđevoj ulici u banjalučkom naselju Lauš.

Nesreća se desila oko 20.30 na regionalnom putu Banjaluka - Bronzani Majdan u blizini kafića "Bluz" i autobuskog stajališta.

Kojić je upravljao motociklom pjađo beverli, a u udesu je sa svojim BMW-om učestvovao i Zoran Radošević (32), koji je prošao bez povreda.

Kako nezvanično saznajemo, do udesa je došlo kada se Radošević polukružno okretao na cesti u pravcu Banjaluke. U tom trenutku, iza njega je naišao Kojić, koji nije uspio da se zaustavi pa je direktno udario u automobil.

"Krenuo je da se okeće, i taman kada je popriječio put, iza leđa je naišao motociklista i zakucao se direktno u prednja vrata. Vjerovatno vozač nije primijetio da motociklista dolazi iza njega. Od siline udara pao je pod automobil i poginuo", ispričao nam je jedan taksista koji je bio očevidac nesreće.

Kako je kazao, odmah nakon nesreće Radošević je izašao iz auta i pokušao da oživi Kojića, ali je nesrećni mladić bio mrtav.

"Ubrzo je došla i Hitna pomoć, okupio se i veliki broj mještana, ali momku nije bilo spasa", kazao nam je on.

Inače, dio puta na kojem se desila nesreća obilježen je punom linijom jer se u razmaku od stotinak metara nalaze dva pješačka prelaza. 

Mještani koji stanuju u blizini su nam kazali kako je tog dana samo nešto ranije na istom mjestu došlo do sudara dva automobila, ali da niko nije povrijeđen.

Uviđaj na licu mjesta nesreće obavio je Slobodan Salić, dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, zajedno sa ovlaštenim službenim licima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banjaluka.

"Dežurni tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere kao i vještačenja radi rasvjetljavanja svih okolnosti saobraćajne nezgode, a naložena je i obdukcija smrtno nastradalog lica koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske", saopšteno je iz banjalučkog Okružnog tužilaštva. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije