Hronika

Mrkonjićanin osumnjičen da je slagao policiju za krađu 40.000 KM

Mrkonjićanin osumnjičen da je slagao policiju za krađu 40.000 KM
Mrkonjićanin osumnjičen da je slagao policiju za krađu 40.000 KM

MRKONJIĆ GRAD - Policija je uhapsila N.G. (54) iz Surjana kod Mrkonjić Grada, osumnjičenog da je lažno prijavio da mu je ukradeno oko 40.000 maraka, saznaju "Nezavisne" nezvanično.

Prema našim, takođe nezvaničnim saznanjima, uhapšen je i njegov brat S.G (60), a koji se sumnjiči da je policiji dao lažni iskaz.

Iz Policijske uprave Mrkonjić Grad saopšteno je da su njihovi policajci, postupajući po prijavi da je u prethodnom periodu ukradena određena količina novca iz kuće, pretresli kuću i pomoćne objekte koje koriste N.G. i S.G.

Pretres je obavljen na osnovu naredbe Osnovnog suda Mrkonjić Grad, a uz saglasnost okružnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Podružna kancelarija Mrkonjić Grad.

"Nakon zaprimljene prijave da je nepoznato lice izvršilo krivično djelo, policijski službenici su preduzeli niz operativnih i istražnih mjera i radnji, koje su rezultirale utvrđivanjem određenih kontradiktornosti prijave i nakon završenog pretresa uhapsili su  N.G. zbog sumnje da je lažno prijavio krivično djelo i S.G.  zbog sumnje da je dao lažni iskaz", saopšteno je iz Policijske uprave Mrkonjić Grad.

Tokom pretresa pronađena je i oduzeta veća količina novca u odnosu na zaprimljenu prijavu koja se odnosila na navodnu krađu. Oduzeti novac  će biti deponovan i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku.

"Policajci nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti u vezi sa dokumentovanjem pomenutih krivičnih djela, a  protiv osumnjičenih će u redovnoj proceduri biti dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu", kazali su iz mrkonjićke policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije