Hronika

Nožem napao prijatelja, pa se ubio sjekirom?

Nožem napao prijatelja, pa se ubio sjekirom?
Nožem napao prijatelja, pa se ubio sjekirom?

BROD - Tijelo Ruždije Shale (46) pronađeno je u mjestu Gornje Kolibe, kod Broda, u kući njegovog prijatelja Sulejmana Mujčina (61), a sumnja se da se ubio nakon što je Mujčina napao kuhinjskim nožem.

Ipak, u cijelom ovom slučaju još je dosta elemenata misterije, ali se pretpostavlja da se Shala više puta udario zadnjim metalnim dijelom sjekire.

Prethodno je, kako je to Mujčin ispričao istražiocima, u rastrojstvu napao njega, i to kuhinjskim nožem.

"Mujčin tvrdi da je njegov prijatelj Shala, koji je državljanin Srbije, u noći između 29. i 30. novembra bio u rastrojstvu, odnosno da mu se priviđalo da neko hoda oko kuće. Potom je, kako tvrdi Mujčin, Shala uzeo kuhinjski nož i nanio mu povrede", pojašnjavaju izvori bliski istrazi.

Mujčin je tada pobjegao kod komšije, a ovaj ga je odvezao u Dom zdravlja Brod, čiji su pripadnici slučaj prijavili lokalnoj policijskoj stanici.

"Policijski službenici Policijske stanice Brod, nakon prikupljenih informacija od oštećenog i saznanja da se lice koje mu je nanijelo povrede nalazi u kući oštećenog, odmah su izašli na lice mjesta, gdje su uočili da su vrata sobe u prizemlju kuće bila zaključana", saopštila je Ljerka Stanimirović, portparol CJB Doboj.

Štaviše, kako saznajemo, osim što su bila zaključana, vrata su bila i zabarikadirana, a kada su policajci upali u sobu, našli su tijelo Shale.

"Uzrok smrti su povrede grudnog koša. Ima prelome rebara, prelom grudne kosti, nastale oruđem. Praktično, iskrvario je. Na glavi ima i povrede od sjekire, ali one nisu smrtonosne", rekao nam je Ljubomir Curkić, ljekar koji je izvršio obdukciju tijela Shale.

Mujčin je, nakon ukazane ljekarske pomoći, otpušten na kućno liječenje, a policija sprovodi detaljnu istragu.

"Uviđaj, kojim je rukovodio dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj, izvršili su policijski službenici Policijske stanice Brod", navela je Stanimirovićeva.

Iz Okružnog tužilaštva istakli su da je u toku prikupljanje dokaza i informacija o ovom događaju, i tek nakon toga će biti ustanovljeno ima li u ovom slučaju, eventualno, elemenata krivičnog djela.

Mještani sela Gornje Kolibe ispričali su da su čuli za ovaj događaj, ali detalje niko ne zna. Ističu da je Shala, koji je porijeklom s Kosova, a nastanjen je u FBiH, često bio u gostima kod Mujčina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije